Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Βιομηχανία απατεωνιάς με κρατική σφραγίδα...

Η πρώτη «μηχανή» στήθηκε το 2005 με πρόσκληση, υποψιασμένων και ανυποψίαστων για να βγάλουν λεφτά από βιοκαύσιμα και φωτοβολταϊκά. Η δεύτερη «μηχανή» το 2010 με την υγραεριοκίνηση. Σήμερα οι επιχειρηματίες ανακαλύπτουν ότι μπήκαν σε «λούκι» τακτικών, εκτάκτων φόρων, και σε στάση πληρωμών.
Σειρά μας τώρα να πληρώσουμε τα σπασμένα.
Θα ξεκινήσω από τα πλέον πρόσφατα που αφορούν το φιάσκο της υγραεριοκίνησης και τα σπασμένα που θα πληρώσουν (εύχομαι να αποφευχθεί τελικά) 90.000 «ιθαγενείς» ιδιοκτήτες αυτοκίνητων και κάποιες χιλιάδες κατασκευαστές κιτ υγραερίου αυτοκινήτων που πίστεψαν το ελληνικό κράτος (όπως σημειώνει και σε προχθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Capital.gr ο συνάδελφος κ. Χ. Φλουδόπουλος).


Πίστεψαν τον υπουργό Μεταφορών κ. Δ. Ρέππα που το 2010 μίλαγε για επανάσταση... στην αγορά καυσίμων με το άνοιγμα στην υγραεριοκίνηση. Το «άνοιγμα» που, επί της ουσίας, έκρυβε την «φάκα» των φόρων.

Έκρυβε τις έκτακτες εισφορές και την ενοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης... «που θα έκανε μια άλλη κυβέρνηση».

Άρα γιατί να νοιάζει τον συγκεκριμένο υπουργό; Μήπως νοιάζει και ολόκληρο το ελληνικό κράτος αν η Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει (με ειδική οδηγία) την χαμηλή φορολόγηση της υγραεριοκίνησης μέχρι το 2018;  Γιατί να τους νοιάζει τους Ελληνάρες πολιτικούς,

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κουτόφραγκοι και μέχρι να μας πιάσουν ποιος ζει, ποιος πεθαίνει...

Να λοιπόν η κατάληξη της «επανάστασης Ρέππα» στην υγραεριοκίνηση που παρέσυρε κόσμο και κοσμάκη να αλλάξει αυτοκίνητα ή τις μηχανές των αυτοκινήτων του.

Σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου των κατασκευαστών κιτ υγραερίου αγωνίζονται με κάθε τρόπο να πείσουν τους καταναλωτές και τους πελάτες τους ότι δεν θα μπει φόρος. Πολύ πιθανό να κάνουν πίσω στο υπουργείο Οικονομικών μετά την κατακραυγή...

Το κράτος όμως αποκλείεται να αποφύγει την ρετσινιά της απατεωνιάς. Γιατί, σας βεβαιώνω, ότι οι πληροφορίες για αύξηση της φορολογίας στην υγραεριοκίνηση δεν είναι καθόλου τυχαίες. Έχουν βάση και διέρρευσαν, σχεδόν επίσημα, για να «μετρήσουν» τις αντιδράσεις. Συνεπώς ό,τι και να κάνουν τώρα είναι τακτική μόνο για κάφρους.

Όπως τακτική για κάφρους είναι και η «μηχανή» για τα φωτοβολταικά. Η «φορολογική μηχανή εγκλωβισμού» όχι μόνο για τις 5-10 μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις που ξέρουν πολύ καλά το κράτος και κάνουν μελετημένες κινήσεις. Αλλά για τους χιλιάδες μικρούς βιοτέχνες και αγρότες που παρασύρθηκαν και μπήκαν στον χώρο των φωτοβολταϊκών και σήμερα τραβάνε τα μαλλιά τους.

Γιατί αφού κατέθεσαν πιστοποιητικά, μέχρι «συγγένειας με τον Κολοκοτρώνη», για να πάρουν την άδεια, σήμερα περιμένουν να πληρωθούν αλλά... Έχουν πέσει στην στάση πληρωμών... Και δεν είναι μόνο αυτό.

Μέσα στον Νοέμβριο θα «καλωσορίσουν» και χαράτσι έκτακτης εισφοράς (πέρα από την αύξηση της φορολογίας και τα χαράτσια ακινήτων κ.λ.π). Θα το «καλωσορίσουν» θέλουν δεν θέλουν μιας και τους έβαλαν στο φορολογικό «μαντρί».

Οι καινούργιοι μάλιστα που έχουν σχεδιάσει εγκαταστάσεις φωτοβολταικών αλλά είναι στην διαδικασία εγκρίσεων πρέπει να ξέρουν ότι θα πληρώνονται με χαμηλότερη τιμολογιακή πολιτική... Χαμηλότερη από εκείνη που ισχύει στους «μάγκες» που πρόλαβαν και πήραν άδειες πρώτοι...

Αυτό λοιπόν το «μπάχαλο» λέγεται κράτος!!! Κράτος που ωρύεται μάλίστα ότι θέλει ανάπτυξη και το καλό του τόπου. Ένα κράτος που υπάρχει μόνο από τις «κλοπές» των πάσης φύσεως ιδιωτών επιχειρηματιών (κυρίως μικρών και μεσαίων), των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Και όλες οι κλοπές έχουν ένα και μόνο στόχο. Να τα βγάλει πέρα με τους μισθούς, τις συντάξεις του πελατειακού δυναμικού στο δημόσιο και με τις σπατάλες των πολιτικών που επίσης πληρώνονται από τους ίδιους «ιθαγενείς». Και από τα φωτοβολταικά στα βιοκαύσιμα.

Εδώ το κράτος ως γνήσιος και παλαιός απατεώνας δέχθηκε όλους τους νόμους του υποκόσμου. Έτσι δικαιολόγησε απόλυτα τους απατεώνες του κλάδου βιοκαυσίμων που δήλωναν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών «μαϊμούδες» για να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά στην κατανομή.

Τους ανακάλυψε όμως αναγκαστικά (ενώ έκανε τα στραβά μάτια) όταν έπεσαν αλλεπάλληλα καρφιά από την πιάτσα. Και τι έκανε το ένδοξο ελληνικό κράτος; Τα κουκούλωσε με ερμηνείες και εγκυκλίους που βόλευαν την κατάσταση!!!

Ας μην τολμήσει κανείς να με διαψεύσει.

Αφού λοιπόν «βόλεψαν» τα πάντα με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας ασχολούνται τώρα με τον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα για να πιάσουν (λένε) τους λαθρέμπορους καυσίμων. Επειδή όμως τους λαθρέμπορους (που τους γνωρίζουν έναν-έναν και στην Βουλή και όσοι πέρασαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης) δεν πρόκειται ποτέ να τους πιάσουν αιχμαλωτίζουν φορολογικά και πάλι τους «ιθαγενείς».

Τους «ιθαγενείς» ιδιώτες και βιοτέχνες που πάλι πίστεψαν το κράτος - απατεώνα και την πάτησαν με το φυσικό αέριο.

Παρακολουθείστε από εδώ και πέρα και συγκρίνετε την πορεία των τιμών πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2014.

Και όταν καταλάβετε και εκεί την απατεωνιά «Δοξάστε τους...» που λέει ο μοναδικός και αναντικατάστατος Χάρρυ Κλυνν.

george.kraloglou@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου