Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

''Πολιτική σαπίλα'' στον Δήμο Λαμιέων με τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας των Ρομά;

Τα αντανακλαστικά του Κοτρωνιά!
Είναι η πρώτη φορά και ομολογουμένως εντυπωσιακή, που ο Δήμαρχος Λαμιέων αντιδρά με ένα πρωτοφανή αυτοματισμό,  σε μια ιστορία που αν αποδειχθεί αληθινή αποκαλύπτει  πως  η πολιτική σαπίλα  ,δεν είναι ίδιο μόνο των κοινοβουλευτικών, άλλα ακόμη και απλών υπάλληλων  ενός Δήμου που μπορεί να κατέχουν κάποιο υπηρεσιακό αξίωμα.
Το ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 με τον αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ανθήλης  όσον άφορα τις χορηγήσεις βεβαιώσεων  εντοπιότητας σε  τσιγγάνους, προκάλεσε έντονη κοινωνική δυσφορία και δικαιολογημένα ο κ. Κοτρωνιάς αντέδρασε αστραπιαία.
Θυμίζουμε ότι  στο ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο  της περασμένης Τετάρτης, με τον αντιπρόεδρο της Ανθήλης Παντελή Λαγό ενώ αρχικά η συνομιλία μας αφορούσε τα παράπονα των κατοίκων  του χωριού από την συμπεριφορά των τσιγγάνων , εξελίχτηκε σε θρίλερ αποκαλύψεων, πρακτικών και συμπεριφορών που  οι…. μαυρογιαλούροι   του 1960 φαντάζουν ως ερασιτέχνες!
Ειδικότερα ο κ.Λαγός αποκάλυψε ότι ο γραμματέας του συμβουλίου έχει , ελέω… θεού, πάρει την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις βεβαιώσεις των ρομά επειδή ο πρόεδρος ο κ. Αυλακιώτης αντιμετωπίζει ένα  πρόσκαιρο πρόβλημα υγείας!
Και εμείς που  ξέραμε ότι τον πρόεδρο  αντικαθιστά η αναπληρώνει  ο αντιπρόεδρος  είμαστε βαθιά πεπλανημένοι.
Τον αντικαθιστά ο γραμματέας κατά τα λεγόμενα του κ.Λαγού.

Βέβαια  στην παρέμβαση του ο κ. Αυλακιώτης υπεραμύνθηκε της ιδιότητας του λέγοντας ότι«εγώ υπογράφω» .Σε ερώτηση, όταν απουσιάζει εκείνος;
Με στωικότητα απάντησε και πάλι, «Εγώ».
Διεισδύοντας βαθύτερα τη δημοσιογραφική περιέργεια,ρωτήσαμε «και όταν είστε στο Νοσοκομείο;» η απάντηση ήταν εξόχως αφοπλιστική
«Εγώ μου τα φέρνει ο γραμματέας στο Νοσοκομείο»!

Ο κ. Λαγός όμως επικαλέστηκε συγκεκριμένο περιστατικό ότι δηλαδή έπιασε στα… πράσα τον γραμματέα να δίνει βεβαιώσεις σε τσιγγάνους και τον σταμάτησε.
Αλλά ο κ. Λαγός είχε πολλά να πει και  έκανε την αποκάλυψη-βόμβα.
«Προχθές  ο προϊστάμενος της…ταδε υπηρεσίας του Δήμου (ανέφερε ο άνθρωπος  ονόματα και διευθύνσεις) μου τηλεφώνησε και μου είπε  «Σε αυτή την τσιγγάνα που μένει στον Ξηριά ,πρέπει να δώσουμε βεβαίωση….».
Ο υπεύθυνος τύπου του Δήμου ο κ. Βαγγέλης Κολώνιας που  «δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο» , από όσα μεταδίδονται στο  κεντρικό δελτίο του FM-1 αλλά και σε άλλες ενημερωτικές μας εκπομπές ,έπαθε  εκείνος το πρώτο…. εγκεφαλικό και έσπευσε στο γραφείο του Δημάρχου.
Άλλο… εγκεφαλικό ,του Κοτρωνιά αυτή τη φορά.
Και η απόφαση αστραπιαία, αρκεί να έχει  και πρακτική εφαρμογή βέβαια και δεν είναι απλά μια αντίδραση της στιγμής για εντυπωσιασμό, άλλωστε εδώ είμαστε για να επανέλθουμε.
Ο Δήμαρχος  έδωσε άμεσα εντολή.
Από αυτή τη στιγμή  σταματά κάθε διαδικασία  έκδοσης βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας  Ρομα στην Ανθήλη .

Και όχι μόνο …
Έδωσε εντολή για την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να  διερευνηθεί η βαρύτατη καταγγελία της παρέμβασης υπαλλήλου του Δήμου για να εκδοθεί ψευδής βεβαίωση υπέρ συγκεκριμένης  ρομά.
Περιμένουμε τα αποτελέσματα κύριε Δήμαρχε Λαμιέων!
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου