Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μαραθώνιος Ηρακλής - Δηλώστε συμμετοχή

ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Το έτος 2006 το τρέξιμο στα Βουνά αποτελούσε μια αθλητική δράση ασύμβατη με τα καθιερωμένα. Οι αγώνες του είδους αυτού στην Ελλάδα μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο αθροιζόντουσαν σε μονοψήφιο αριθμό. Τότε ρίχθηκε η ιδέα για έναν ορεινό μαραθώνιο αγώνα στην κοντινή μας Οίτη.
Εμπνευστής ο Λουκάς Πρατίλας. Δούλεψε πάρα πολύ για να δημιουργηθεί αυτός ο αγώνας.
Ποτάμια ο ιδρώτας για την οριοθέτηση της διαδρομής των 40 χιλιομέτρων στο βουνό του Ηρακλή. Και όπως ήταν αναμενόμενο ο αγώνας αυτός ακολούθησε την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Σήμερα - αν και δεν το γνωρίζουν οι πολλοί - βρίσκεται στην κορυφή των αγώνων ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα στην κατηγορία των 40 χιλιομέτρων. Μάλιστα από πέρυσι ο αγώνας είναι και ο τελικός που κρίνει τον πρωταθλητή (άντρα και γυναίκα) ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας που θα μας αντιπροσωπεύσει στο εξωτερικό.

Από τις πρώτες ήδη διοργανώσεις συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές που ανταποκρινόντουσαν στο φιλικό μας κάλεσμα μέσω των προσωπικών μας γνωριμιών. Τώρα όμως πλέον έρχονται για τον ίδιο τον αγώνα που διεξάγεται κάθε χρόνο στα πανέμορφα τοπία του ωραιότερου βουνού της περιοχής μας. Ο αγώνας αυτός ως αθλητικός θεσμός στήθηκε με πολύ προσωπική δουλειά και στη συνέχεια στηρίχθηκε και στηρίζεται και από διάφορους τοπικούς φορείς που προσφέρουν ικανοποιητική ενίσχυση για την επιτυχή κατ΄ έτος διεξαγωγή του και προβολή του.

Με την ιδέα λοιπόν ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μια πράξη του σώματος αλλά αποτελεί και τρόπο σκέψης και στάση ζωής εφέτος η 6η διοργάνωση του ορεινού μαραθωνίου ΗΡΑΚΛΗΣ, όπως είναι το επίσημα θεσμοθετημένο όνομά του, σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες διευρύνει τις δραστηριότητες του με τη δημιουργία και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων για όλους εσάς που θέλετε να συμμετέχετε σε αγώνες βουνού.

Συγκεκριμένα σας καλεί να προσέλθετε για να δοκιμαστείτε αγωνιστικά και να χαρείτε αθλητικά την διαδρομή των 6 ή των 16 χιλιομέτρων και να προσθέσετε στις εμπειρίες σας ένα προσωπικό σας αθλητικό επίτευγμα. Μετά από τόσα πολλά χρόνια αθλητισμού και βλέποντας πόσο έχουν ωφελήσει τις τοπικές κοινωνίες αυτές οι αθλητικές δράσεις θεωρούμε καθήκον μας να καλέσουμε τους συμπολίτες μας της πόλεως της Λαμίας και των περιχώρων της να έρθουν στην Υπάτη το Σάββατο και Κυριακή 22 & 23 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα και να παρακολουθήσουν μια δραστηριότητα που πραγματικά επιβιώνει στην περιοχή μας από την δουλειά μιας χούφτας ανθρώπων με όραμα.



Λεπτομερές πρόγραμμα του μαραθωνίου βουνού 40 χλμ. ΗΡΑΚΛΗΣ και των παράλληλων αγώνων βουνού 6 και 16 χιλιομέτρων με αφετηρία την πλατεία της Υπάτης θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.natureinaction.gr/index.php?go=30&lang=gr

Τόσα χρόνια «η ανάπτυξη» περνούσε μόνο από κατεστημένα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στην καθημερινότητα μας. Αν σας ενδιαφέρει στηρίξτε αυτόν τον διαφορετικό αθλητικό θεσμό. Πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε στην Υπάτη για να ανηφορίσουμε στα ορεινά μονοπάτια του βουνού της,

Μας εμπιστεύονται εδώ και έξι χρόνια οι αθλητές άλλων περιοχών. Εσείς;

Κώστας Αποστολόπουλος
Απολλώνιος Γκόγκος
Γιώργος Χριστούλης
Στέλιος Γκέκας
Γιάννης Καλικάς
Μπάμπης Χονδραλής
Νικόλαος Ζίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου