Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στό ''σκαμνί'' δύο δήμαρχοι της Φθιώτιδας για τις χωματερές

Ο Δήμαρχος είχε και χιούμορ!
Στο εδώλιο πρώην δήμαρχοι για τους ΧΑΔΑ

Αναβολή για τις αρχές του 2013 πήραν χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας οι δίκες δύο πρώην δημάρχων «Καποδιστριακών» Δήμων της Φθιώτιδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος στους ΧΑΔΑ που λειτουργούσαν εντός των ορίων των Δήμων τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο του «Καποδιστριακού» Δήμου Σπερχειάδας κ. Στάμο Καλαμάρα και τον πρώην δήμαρχο Δαφνουσίων κ. Ανέστη Μαυροειδή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για ελλείψεις στους ΧΑΔΑ των δύο Δήμων αλλά και για τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Μάλιστα οι δυο δήμαρχοι οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς που είχε σημειωθεί στους ΧΑΔΑ και αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για τη μη τήρηση των σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, τον έλεγχο της πάσης φύσεως αποβλήτων, τη λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία ιδιαίτερα των χώρων διάθεσης απορριμμάτων από εκδήλωση πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα οι πρώην δήμαρχοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την μη περίφραξη του χώρου για την έλλειψη της προβλεπόμενης ζώνης προστασίας, την έλλειψη φύλακα αλλά και την έλλειψη λάκκου εναπόθεσης των απορριμμάτων,καθώς και για έλλειψη δεξαμενής νερού και την μη πρόβλεψη άμεσης επέμβασης υδροφόρου οχήματος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τον πρώην δήμαρχο Σπερχειάδας κ. Στάμο Καλαμάρα, ο οποίος και παραβρέθηκε χθες στο δικαστήριο, αναβλήθηκε για τις 15 Ιανουαρίου 2013, ενώ για τις 19 Μαρτίου του ίδιου έτους αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην δημάρχουΔαφνουσίων κ.Ανέστη Μαυροειδή, όπως και δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο τη χθεσινή μέρα και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Εφημερίδα Ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου