Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις αυτοδιοικητικοί της Στερεάς στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει για την πολιτική ζωή της χώρας η υπόθεση των αποκαλύψεων για τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλλη Μειμεράκη και μετά την λίστα με τους 36 πολιτικούς που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό.
Η δημοσιοποίηση της λίστας προκάλεσε την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των
36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το φορολογικό απόρρητο απαντά η προϊσταμένη του Σώματος στην Στερεά Ιωάννα Γιαννοπούλου μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει και προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.
 Η προϊσταμένη του ΣΔΟΕ Στερεάς αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την είδηση που αποκάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr και αφορά στον έλεγχο που γίνεται από την υπηρεσία της στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
Ωστόσο πληροφορίες του Star αναφέρουν πως η έρευνα ξεκίνησε πριν δυο μήνες. Η κ.Γιαννοπούλου ωστόσο αποκάλυψε πως για τρεις αυτοδιοικητικούς της Στερεάς έχει ζητηθεί μετά από εισαγγελική παραγγελία το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. Αποκάλυψε επίσης πως διερευνάται και ο ιδιοκτήτης εταιρίας offshare από την Φθιώτιδα. Η απροθυμία των τραπεζών να συνεργαστούν αποτελεί την βασική αιτία καθυστέρησης της έρευνας σε κάθε υπόθεση.
 Οι τράπεζες αρνούνται να στείλουν τα στοιχεία και όταν τα στέλνουν δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή με αποτέλεσμα ο όγκος δουλειάς να είναι τεράστιος σε σχέση με τους υπαλλήλους που έχει στην διάθεσή του το ΣΔΟΕ. Η κ.Γιαννοπούλου με αφορμή και την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Σώμα τόνισε πως οι περικοπές στους μισθούς τους έχουν πεισμώσει τους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
 Δίνουν πραγματική μάχη με τον χρόνο για να μην παραγραφούν υποθέσεις. Φέτος παραγράφονται οι φάκελοι που εκκρεμούν από το 2000 μέχρι το 2006. Δυστυχώς τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία προέρχονται κυρίως από πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων από οφειλές ΦΠΑ. Όχι από ξέπλυμα μαύρου χρήματος και από υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.

 http://lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου