Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οικονομική ενίσχυση στις Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών

Με το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας, για την κάλυψη μεταφοράς μαθητών.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατανέμεται από τον λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι Περιφερειών» το ανωτέρω ποσό, στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 έως 30/6/2012.

Στο μεταξύ, απρόσκοπτα θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών, υλοποιώντας προηγούμενη δέσμευση, δημοσίευσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζοντας τα εκκρεμή ζητήματα, που αφορούσαν το ζήτημα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από το υπουργείο, «σε όποια περιοχή λόγω των καθυστερημένων και άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους κατ΄ εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη, δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις, θα υπάρξει παράταση των υπαρχόντων μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου