Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα «Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση» στον Δήμο Καρδίτσας

Πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά απόρων οικογενειών άρχισε να υλοποιεί από το ξεκίνημα του εκπαιδευτικού έτους 2012-13 η Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και την Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου.
Στο πρόγραμμα «Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση» συμμετέχουν 32 παιδιά άπορων οικογενειών από την πόλη και τις Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας που επελέγησαν από την Διεύθυνση Πρόνοιας με βάση τα στοιχεία των άπορων οικογενειών που τηρεί η Υπηρεσία, που απέστειλε σχετική λίστα με τα ονόματα των παιδιών στην Ένωση, η οποία στη συνέχεια τα κατένειμε στα φροντιστήρια των μελών της, όπου ξεκίνησαν ήδη να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών δωρεάν.

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Καρδίτσας Κώστα Παπαλού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας Σόλωνα Ευαγγελόπουλο παρουσία του Αντιδημάρχου Νικ. Καραγιάννη.

Ο κ. Παπαλός συνεχάρη τον κ. Ευαγγελόπουλο για την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος, την οποία ο Δήμος Καρδίτσας μέσω και της Διεύθυνσης Πρόνοιας στήριξε από την πρώτη στιγμή.

« Το πρόγραμμα Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση δείχνει την ευαισθησία των ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων της περιοχής μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας και προασπίζει το δικαίωμα άπορων παιδιών στην εκπαίδευση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους, όπως είναι η γνώση μιας ξένης γλώσσας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας για την πρωτοβουλία τους και εύχομαι να βρει μιμητές, γιατί η τοπική μας κοινωνία που δοκιμάζεται έντονα από την κρίση, το έχει ανάγκη.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαλός.

Ο κ. Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξη του Δήμου και διαβεβαίωσε ότι «πρόθεση της Ένωσης είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου