Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο στα τρία παιδιά, εντός των παιδικών σταθμών

Περίπου 61.000 παιδιά, από τον αρχικό αριθμό των 43.000, θα γίνουν τελικά δεκτά από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα. Η συμφωνία για την αύξηση κατά 18.000 παιδιά (το 63,5% επί του συνόλου των 96.151 αιτήσεων ή περίπου δύο στα τρία παιδιά) επετεύχθη σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης, και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Ο, δε, προϋπολογισμός του προγράμματος, μετά τις προσπάθειες του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανιδη και τις σχετικές προτάσεις που υπέβαλε εγγράφως ο υπουργός Εργασίας πριν από το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr και έκαναν λόγο για αύξηση στους παιδικούς από 15.000-20.000 παιδιά και για συν 40 εκατ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες θέσεις (τα αρχικά κονδύλια «άφησαν» εκτός πάνω από το μισό αριθμό των παιδιών, ποσοστό περίπου 55%).
Τι είχε προτείνει ο Γιάννης Βρούτσης
Ο υπουργός Εργασίας, στις προτάσεις που είχε αποστείλει στην ΚΕΔΕ, και έγιναν τελικώς δεκτές από τους δημάρχους, πρότεινε τη μείωση τη επιδότησης ανά παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) κατά 50% (από 2.000 σε 1.000 ευρώ), όπως, δηλαδή, ζήτησαν οι δήμαρχοι, και όχι κατά 75%, που ήταν η αρχική πρόταση του υπουργείου.
Επίσης, την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 20 εκατ. ευρώ, όπως επίσης είχαν ζητήσει οι δήμαρχοι, ενώ μείωνε την επιδότηση για τους βρεφικούς σταθμούς ανά παιδί από 3.700 σε 2.960 ευρώ και για του παιδικούς σταθμούς κατά 15%, από 2.900 σε 2.465 ευρώ.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου