Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση «μαμούθ» για τα τραπεζοκαθίσματα

Μηχανοκίνητες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, τρία φορτηγά του Δήμου Θεσσαλονίκης, πολυμελή συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας, των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Καθαριότητας, με σύνολο προσωπικού άνω των 50 ατόμων, πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, συντονισμένη «απόβαση» στην περιοχή Συγγρού- Βαλαωρίτου επιβάλλοντας την ευταξία με κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων και υποβολή προστίμων για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.
Συγκεκριμένα, στον άξονα της οδού Συγγρού-Βαλαωρίτου 15 δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ., 25 Δημοτικοί Αστυνομικοί και δεκάδες δημοτικοί υπάλληλοι - ελεγκτές της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της καθαριότητας προέβησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ήταν η μεγαλύτερη και η πιο αποτελεσματική μεταμεσονύκτια επιχείρηση-σκούπα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την μείωση των ντεσιμπέλ που εκπέμπουν κέντρα διασκέδασης.
Ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν τόνισε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα να κυριαρχούν σε δρόμους και πεζοδρομία. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την ευνομία και ευταξία, με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτει. Πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη στην πόλη και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει και η σημερινή εξόρμηση στην οδό Συγγρού όπου τα τραπεζοκαθίσματα είχαν επεκταθεί παράνομα και στο οδόστρωμα και σε όλο το πλάτος των πεζοδρομίων. Ας καταλάβουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και οι επιχειρηματίες ότι δεν αστειευόμαστε. Έχουμε με το μέρος μας την κοινή γνώμη στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών».
Την μεταμεσονύκτια αιφνιδιαστική έφοδο, συντόνιζαν οι αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
Κατά την διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου