Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Κακοπληρωμένοι ιατροί στον ''ετοιμοθάνατο'' ΕΟΠΥΥ

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τελικά την αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ οι συνεργαζόμενοι ιδιώτες γιατροί δίνοντας άλλη μία παράταση στο υπουργείο Υγείας να τους αποπληρώσει τις οφειλές που υπάρχουν ακόμη από το 2010.

Τι πήραν από χρήματα μέχρι στιγμής παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου;

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, οι πληρωμές μέχρι στιγμής ήταν χαοτικές, ελλιπείς και αποσπασματικές. Παρ αυτά ως ένδειξη συμπαράστασης της ελληνικής κοινωνίας που ούτως ή άλλως βιώνει την πιο δραματική οικονομική κρίση, οι γιατροί θα συνεχίζουν να εξετάζουν δωρεάν τους ασθενείς μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσουν την είσπραξη του αντιτίμου της εξέτασης από τους ίδιους τους ασθενείς οι οποίοι θα πρέπει στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως σημειώνουν οι γιατροί σχετικά με τις οφειλές: «Στις 14 Αυγούστου ο ΕΟΠΥΥ, ασυνεπής για ακόμη μία φορά, προχώρησε σε αποσπασματικές και ελλιπείς πληρωμές προς τους ιατρούς, κλινικούς και εργαστηριακούς, που σε γενικές γραμμές έχουν ως εξής: Πληρωμή επισκέψεων μέχρι Μάιο, μερική πληρωμή κλινικών πράξεων μέχρι Απρίλιο και μερική πληρωμή εργαστηριακών Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να χρωστά στους ιατρούς τις επισκέψεις Ιουνίου καθώς και το παρακρατηθέν 10% αυτών από Ιανουάριο, επίσης συνεχίζει παρανόμως να οφείλει ιατρικές πράξεις από Απρίλιο και τέλος χρωστά σημαντικά ποσά σε εργαστήρια από Απρίλιο και όχι μόνο καθώς υπάρχουν εργαστήρια που δεν έχουν αποπληρωθεί ούτε για τον Μάρτιο».

Να σημειωθεί ότι ο φορέας στον οποίο ενσωματώθηκαν οι κλάδοι υγείας σχεδόν όλων των Ταμείων, χρωστά συνολικά σε ιδιώτες γιατρούς από το 2010 800 εκατ. ευρώ.

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου