Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τα τρωκτικά και το πάρτι εκατομμυρίων

Όταν ο κ. Θ. Πάγκαλος άλλαζε γνώμη θέλοντας να αντικαταστήσει τον τίτλο του ηλεκτρονικού του βιβλίου και από «Μαζί τα φάγαμε» να τον κάνει «Μαζί τα τρώμε», δεν περίμενε ότι θα έβρισκε τόσους υποστηρικτές. Πρώτος απ´ όλους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης ο οποίος συμφωνεί, όπως με πληροφόρησε συνεργάτης του, πλήρως με όσα λέει και γράφει στο βιβλίο του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ: «Η ευθύνη, πράγματι είναι συλλογική», αναφέρει. Δεύτερος υποστηρικτής ο πρώην υφυπουργός κ. Μ. Μπόλαρης, ο οποίος λέει ότι «τα τρωκτικά συνεχίζουν ακόμα το πάρτι τους. Ξέρουν ότι σε λίγο θα τελειώσουν όλα λόγω της δεινής οικονομικής θέσης που έχει περιέλθει η χώρα και κάνουν ότι μπορούν τώρα για να εισπράξουν περισσότερα, σε βάρος βεβαίως των πολιτών...»

***
Κατά τον κ. Μπόλαρη η «λογική της σπατάλης, δυστυχώς συνεχίζεται και τα διάφορα τρωκτικά συνεχίζουν ακάθεκτα το έργο τους. Βρίσκουν πόρτες και παράθυρα και επιτίθενται εναντίον του δημοσίου χρήματος, σε βάρος των πολιτών». Και επειδή, καλές είναι οι επισημάνσεις και η κριτική, συνεργάτης μου τον ρώτησε εάν μπορεί να δώσει παραδείγματα. Και ιδού ένα. Ένα επαρχιακό μεγάλο νοσοκομείο πλήρωνε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ένα εκατ.ευρώ τον χρόνο για καθαριότητα. Σε κάποια στιγμή, ζητήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει σε διαγωνισμό για το ποιος θα αναλάβει την καθαριότητα. Ο διαγωνισμός έγινε και έκπληκτοι στο νοσοκομείο διαπίστωσαν ότι τον κέρδισε ο ίδιος άνθρωπος που καθάριζε επί τετραετία το νοσοκομείο, αντί 330.000 ευρώ! Και να σκεφτείτε επί τέσσερα χρόνια, έκανε την ίδια δουλειά και τον πλήρωναν με ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο.

***
Ο τρίτος πολιτικός που αναφέρθηκε στον κ. Πάγκαλο ήταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Γερ. Γιακουμάτος, ο οποίος είπε ότι τη μισή ευθύνη για το μαζί τα φάγαμε την έχουν οι πολίτες και την άλλη μισή όσοι είχαν κυβερνήσει. Οι πολίτες όμως γιατί; Κατά τον κ. Γιακουμάτο, φταίνε γιατί δεν ζητάνε αποδείξεις. Όσο για την επισήμανση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά ότι «τα λαμόγια δεν έχουν χρώμα» (για την οποία σας έγραψα χθες) ο κ. Γιακουμάτος εμφανίζεται να συμφωνεί πλήρως με την προσθήκη ότι τα «τα λόγια δεν τρομάζουν τα λαμόγια. Εκείνο που τους τρομάζει είναι η φυλακή. Ας πάει κάποιος φυλακή» αναφέρει. Εκείνο όμως που φοβούνται περισσότερο και από τη φυλακή,
όσοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, είναι η δήμευση της περιουσίας τους, θα συμπλήρωνα.

***
Πάντως ο κ. Θ. Πάγκαλος δεν ξέρει ακόμα εάν είναι... ΠαΣοΚ. Όχι επειδή οι σχέσεις του με τη νέα ηγεσία του κόμματος, δεν είναι, όπως οι πάντες στο ΠαΣοΚ γνωρίζουν, και οι καλύτερες, αλλά επειδή του ζήτησαν να... ξαναγραφτεί στο κόμμα. Όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη βαριέται τέτοιες διαδικασίες. Όσο για το βιβλίο του, πάει τόσο καλά εισπρακτικά που άρχισαν οι υποδείξεις των αναγνωστών, να διαθέσει τα χρήματα των εισπράξεων για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

***
Σας έλεγα για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη ο οποίος εμφανίζεται κάθετος σε θέματα διαφθοράς, αλλά και σε θέματα που αφορούν την προβολή της πόλης του. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι με δικές του πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μεταφορών και Υποδομών κ. Κ. Χατζηδάκη, επαναφέρει το θέμα των υδροπλάνων και ήδη συναντήθηκε για το σκοπό αυτό με τον πρεσβευτή του Καναδά: «Τα υδροπλάνα είναι χρήσιμα για την πόλη μας δεν θα αφήσουμε τα διάφορα καρτέλ να τα καταστρέψουν», είπε. Επιπλέον οργανώνει εντός του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ βαλκανική εκδήλωση μουσικής με τη συμμετοχή´καλλιτεχνών από όλες τις βαλκανικές χώρες, περιλαμβανομένης βεβαίως και της Τουρκίας. Και τέλος επιμένει στις μεικτές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης από τους Βούλγαρους πορτοφολάδες..

***
Άρχισαν, όπως μαθαίνω, οι πρώτες διαγραφές στη Χρυσή Αυγή. Ένας υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας που είχε χρηματίσει στο παρελθόν και πολιτευτής της ΝΔ διεγράφη με απόφαση του «Αρχηγού» κ. Ν. Μιχαλολιάκου. Στη Χρυσή Αυγή εντείνονται στο μεταξύ οι προσπάθειες για την εξεύρεση επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών, αφού σε λίγες
ημέρες η Βουλή αρχίζει και πάλι τις εργασίες της. Εως, τώρα, μου είπαν, ότι βρήκαν έξι και συνεχίζουν να ψάχνουν. Ανάμεσα στους επιστημονικούς συνεργάτες που βρήκαν είναι και ένας ο οποίος στο παρελθόν είχε χρηματίσει επιστημονικός συνεργάτης του κ. Μ. Βορίδη, όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου