Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κατ'επάγγελμα κλέφτης ή ''λαϊκός ήρωας'' ο φοροφυγάς;

Ολόκληρη η Ελλάδα κινείται σε Υδραίικους ρυθμούς.
Σε ολόκληρη τη χώρα αυτό το καλοκαίρι οι αποδείξεις ήτανε … είδος προς εξαφάνιση (δε θέλω να αδικήσω τους ολίγους συνεπείς, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των μαγαζατόρων σε τουριστικά μέρη ακολούθησαν τη γνωστή λογική).

Αποδείξεις; Γιοκ!
Γιατί έτσι θέλουν , γιατί έτσι τους συμφέρει , γιατί έτσι προστάζει η λογική της «αντίστασης» που δυστυχώς πολλοί την επικροτούν.
Και λέω δυστυχώς γιατί τη δική τους παρανομία την πληρώνουμε στο πολλαπλάσιο όλοι οι άλλοι, γιατί τη δική τους την «επανάσταση» την πληρώνουμε με τους κομμένους μισθούς, τη διάλυση της Παιδείας και της Δημόσιας Υγείας, με την υπερ-φορολόγηση των γνωστών υποζυγίων, που δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα.
Την πληρώνει ο μισθωτός των 800 ευρώ, ο νέος με τα 600 ευρώ, ο άνεργος με την περικοπή του επιδόματος ανεργίας…

Αλλά όταν η λογική είναι ανακόλουθη με την πραγματικότητα τι μπορεί να προσδοκά κανείς;
Και το κράτος; Ποιο κράτος; Που το είδατε;
Πέρα από τις εξορμήσεις για επικοινωνιακούς λόγους ποια συστηματική προσπάθεια είδατε προκειμένου να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή; Ποια συστηματική προσπάθεια είδατε για να τσακιστούν οι λογικές που θέλουν να μεταφέρουν στις πλάτες άλλων τα δικά τους χρέη;
Αγαπητέ μαγαζάτορα που περήφανος δηλώνεις ότι «δεν τους πληρώνεις φράγκο», όταν 40.000 άνθρωποι οδηγηθούνε στην εφεδρεία, όταν η σύνταξη του πατέρα σου θα μικρύνει ακόμη περισσότερο, όταν το παιδί σου δεν θα έχει δάσκαλο, όταν η γυναίκα σου δεν θα πάρει δώρο Χριστουγέννων, να θυμάσαι ότι είσαι και εσύ υπεύθυνος.

Είσαι υπεύθυνος γιατί είσαι κατ’ επάγγελμα κλέφτης και έπρεπε να είσαι φυλακή και όχι να θεωρείσαι «λαϊκός ήρωας» από τους άλλους ηλιθίους, που σήμερα σε χειροκροτούν!
Και αν του χρόνου δεν χρειαστεί να κόψεις αποδείξεις, όχι γιατί έτσι γουστάρεις αλλά γιατί τα θύματα θα έχουν πάψει να έχουν τη δυνατότητα να σε πληρώνουν, μην αναρωτηθείς τι φταίει. Απλά σκέψου πόσα έκλεψες όλα αυτά τα χρόνια , αφού τα χρέωσες στους πελάτες σου!

ΒΑΣ.ΡΑΟΥΛΗΣ- http://ra64.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου