Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Την άλλη εβδομάδα συνάντηση ΚΕΔΕ-ΥΠΕΣ για παιδικούς σταθμούς

Για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Από τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων των δύο πλευρών θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των επωφελούμενων από το πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Μετά την επιστολή του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, η Κ.Ε.Δ.Ε επικοινώνησε με το γραφείο του υπουργού και ορίστηκε ραντεβού του Προέδρου Κώστα Ασκούνη και εκπροσώπων του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον Υπουργό για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Τη Τρίτη 14 Αυγούστου πρόεδρος της ΚΕΔΕ με δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο χαρακτήρισε ως “θετική ένδειξη” την απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στην επιστολή του. Ο Κώστας Ασκούνης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την απάντηση που έλαβε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και επισήμανε ότι είναι καταρχήν θετικό το γεγονός ότι ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι το υπουργείο θα καταβάλει μια ύστατη προσπάθεια για να εξευρεθούν επιπλέον χρήματα, ενώ φάνηκε ανοιχτός στο διάλογο προκειμένου να καταβληθεί προσπάθεια μείωσης του κόστους ανά επιδοτούμενη θέση παιδιού. Το γεγονός ότι ο υπουργός είναι ανοιχτός στο διάλογο χαρακτηρίζεται θετική εξέλιξη από την πλευρά του προέδρου των δημάρχων. Σε σχέση με τη μείωση του κόστους ανά παιδί που θα επιδοτηθεί οι δήμαρχοι διατυπώνουν το προβληματισμό τους κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό και νόμιμο, καθώς αρκετές δομές έχουν ήδη προχωρήσει στο προσδιορισμό του.

Στην επιστολή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι δήμοι θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τη διάταξη που προβλέπει ότι ο δικαιούχος του προγράμματος (δηλαδή η ΕΕΤΑΑ) μπορεί να προβεί σε οριζόντια μείωση του εγκεκριμένου ποσού ανά Φορέα/Δομή». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θα πρέπει, να μειώσουν το κόστος ανά παιδί προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επωφελούμενων.


http://otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου