Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Εκδηλώσεις για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι και στη Λαμία σήμερα το βράδυ

Το κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο Λαμίας , το Βυζαντινό μουσείο Υπάτης το αρχαιολογικό μουσείο Αταλάντης και η Ακρόπολη της Προέρνας , στο φως του φεγγαριού.
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά και δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που γνωρίζει σταθερά ο θεσμός της Πανσελήνου του Αυγούστου σε πανελλαδική κλίμακα, θα κρατήσει και φέτος ανοικτά περισσότερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με παράλληλη διοργάνωση, σε ορισμένους από αυτούς, πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, 120 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ σε 85 από αυτούς θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προκειμένου οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας, να βιώσουν την μυσταγωγία των μνημείων κάτω από το φως του φεγγαριού.

H IΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν για μια ακόμα φορά στη διοργάνωση με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΙΔ΄ Ε.Π.Κ.Α.

Αρχαιολογικό Μουσείο και Κάστρο Λαμίας:

Ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας και περιήγηση στο χώρο υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος PULSAR, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, από 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ.


Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης:

Ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας από 7.30 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.
Παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων σε συνεργασία με την Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης
Προβολή διαφανειών από το έργο της Εφορείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Λοκρίδας
Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών. Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.

Ακρόπολη Πρόερνας, Νέο Μοναστήρι:

Ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας από 8.00 έως 9.00 μ.μ.
Προβολή διαφανειών από το έργο της Εφορείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη - ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης Πρόερνας.
Θεατρική παράσταση ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή από το σχήμα ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού. Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ..


24η ΕΒΑ

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας - Υπάτη

Εκδήλωση με τίτλο «Το φεγγάρι βόλτες κάνει στα μουσικοχορευτικά περΥΠΑΤΗματα της λαϊκής μας παράδοσης» με την συμμετοχή της Παραδοσιακής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης Δήμου Λοκρών, του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ και του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης. Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ..

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012
Ακρόπολη Πρόερνας, Νέο Μοναστήρι:

Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα PULSAR, σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού. Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ..
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Προϊσταμένη των Εφορειών

Μαρία – Φωτεινή Παπακωνσταντίνου

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου