Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο Δήμος Λαμιέων για τις στάσεις του υπεραστικού ΚΤΕΛ μέσα στην πόλη

Ο Δήμος Λαμιέων είναι αναγκασμένος προς αποφυγή εσφαλμένης πληροφόρησης και εντυπώσεων στην προσπάθειά του να ενημερώσει το επιβατικό κοινό να επισημάνει τα εξής:
Ο καθορισμός των Γραμμών του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. έγινε το καλοκαίρι του 2010 με απόφασή του Νομάρχη Φθιώτιδας και τροποποίησή της κατόπιν της από 2-3-10 «μελέτης – εισήγησης της « Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας ΑΜΕΕ», το υπ’ αριθμ. 113/16-4-10 έγγραφο της τότε ΤΕΔΚ Φθιώτιδας και την υπ’ αριθμ. 138/12-4-10 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων. Στις αποφάσεις αυτές καθορίζονται η στάση της οδού Σμύρνης με αριθμό 304 (ΟΣΕ) και η στάση της οδού Στουρνάρα με αριθμό 303 (Τσαλτάκη).

Στον Ν.3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας στο σχετικό άρθρο « ο καθορισμός των Υπεραστικών Γραμμών Λεωφορείων ,της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος κάθε γραμμής ΚΤΕΛ». Στην επόμενη παράγραφο αναφέρεται : «ο καθορισμός του ελαχίστου αριθμού των υποχρεωτικών δρομολογίων κοινών, ταχέων και υπερταχέων του Κ.Τ.Ε.Λ. και η κατανομή αυτών ανά 24ωρο, μετά από εισήγηση του Κ.Τ.Ε.Λ. και γνώμη της Π.Ε.Δ., προκειμένου για υπεραστικές γραμμές.

Ο Δήμος Λαμιέων στην προσπάθειά του να διευκολύνει την κίνηση οχημάτων και επιβατών του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του πήρε την απόφαση να χωροθετήσει την στάση της οδού Στουρνάρα μαζί με την στάση του Δημοτικού mini-bus σε χώρο που έχει 2 στέγαστρα και μπορούν να τοποθετηθούν και άλλα από το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ.. Επίσης έλαβε και εφάρμοσε απόφαση μονοδρόμησης της οδού Αγ. Βαρβάρας από Στουρνάρα έως Μυρμιδόνων για την καλύτερη διέλευση των λεωφορείων. Μετά την παρέλευση χρονικού διαστήματος και ενώ η μετεπιβίβαση των επιβατών συνέχιζει να γίνεται σε μη χωροθετημένη στάση και επί του πεζοδρομίου της οδού Στουρνάρα,με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται άδικα το επιβατικό κοινό, ο Δήμος με έγγραφό του στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. ζητεί να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς της εν λόγω στάσης στην οδό Παπαποστόλου με σκοπό την αποφυγή της κλίσης της οδού Στουρνάρα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Ο Δήμος Λαμιέων εφ’ όσον του κοινοποιηθεί σχετική μελέτη από τον αρμόδιο φορέα, που είναι το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., βεβαίως και θα εκφράσει εκ νέου τη γνώμη του για την κίνηση των Υπεραστικών λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. εντός των ορίων της αρμοδιότητάς του, στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας της πόλης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/7/12, 2:08 π.μ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ:Σε κάθε στάση υπεραστικού και αστικού λεωφορείου να φυτευτούν απο 2 δέντρα


    Αλήθεια για ποιο λόγο το κτελ Φθιώτιδας δεν έχει καθόλου δέντρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή