Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Με διπλές άδειες θα λειτουργούν οι καφετέριες στην Λαμία;

Αρχίζει και μου αρέσει η λογική του Δήμου της Λαμίας.
Μεγάλη ευρεσιτεχνία.
Κάθε τόπος με τα δικά του προβλήματα. Για παράδειγμα στη Λαμία τα τραπεζοκαθίσματα. Στην Ανατολική Φθιώτιδα το έλα να δεις με τις μη νόμιμες καταλήψεις. Βέβαια εκεί τα πρόστιμα από τη Κτηματική υπηρεσία πέφτουν βροχή. Στον Δήμο της Λαμίας διαπραγματεύονται ακόμη και τις ποινές.Τώρα βρήκαν καινούργια μηχανή. Θα έχουν τα μαγαζιά διπλές άδειες. Έτσι θα υπάρχει δυνατότητα όταν αφαιρούν τη μια να φορτώνουν με παραβάσεις την άλλη και αν γεμίσει και εκείνη τότε θα βγάλουν και μια τρίτη. Έτσι θα έχουμε μια «ζωντανή πόλη» κατά πώς το είπε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλη αυτή η τακτική από την πλευρά του Δήμου μου δίνει το δικαίωμα αύριο να καταθέσω να πάρω διπλές πινακίδες για το αυτοκίνητο. Θα κάνω τη συμφωνία βέβαια ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και τα δύο ζευγάρια πινακίδων. Θα τους υπογράψω υπεύθυνη δήλωση ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω εναλλάξ τις πινακίδες. Θα τους πω πολύ απλά λοιπόν ότι όταν θα μου τις αφαιρούν για κάποιο λόγο θα βάζω το άλλο ζευγάρι πινακίδες πάνω και θα συνεχίζω να κινούμαι. Είδατε πόσο πιο απλά γίνονται τα πράγματα με βάση την λογική του Δήμου;

Σας προτείνω λοιπόν όλοι εσείς να πάτε να βγάλετε και δεύτερον δελτίο ταυτότητας. Ανάλογα το αδίκημα θα φορτώνετε με παραβάσεις το ένα δελτίο. Μέχρι να γεμίσουν και τα δύο δελτία ταυτότητας θα έχετε γλυτώσει κάποιες δεκάδες χρόνια φυλακή.
Είδατε τι ωραία μας ανοίγουν τα μάτια οι επιτελείς του Δήμου;

Προτείνω όμως και κάτι περισσότερο ριζοσπαστικό.
Να πάμε να βγάλουμε διπλό Α.Φ.Μ.. Το ένα να χρησιμοποιούμε για τις συναλλαγές μας όταν μας οφείλουν και το άλλο όταν εμείς οφείλουμε. Έτσι λοιπόν αυτό το δεύτερο να το δηλώσουμε στον Δήμο και όταν θα έρχεται να εισπράττει να διαπιστώνει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Είδατε που ο Δήμος της Λαμίας μας ανοίγει τα μάτια;Τελικά μας ανοίγει τα μάτια στο «Δεν πληρώνω…».
Θα λέγαμε τέλος ότι υπάρχουν πάμπολλες οι νέες ιδέες. Εμείς είμαστε ανοιχτοί να δεχθούμε και άλλες, αλλά θα σας παρακαλέσω αυτές οι ιδέες και οι προσαρμογές να έχουν αναφορά τον Δήμο γιατί ουσιαστικά εκεί έχουν ερμηνεύσει τη νομοθεσία και βλέπουν ότι μπορούν να έχουν διπλές άδειες.

Δηλαδή δεν θα βασανιστούμε ιδιαίτερα να τους πείσουμε αφού οι ίδιοι προσπαθούν να μας πείσουν τόσο καιρό ότι αυτός είναι ο νόμιμος δρόμος τον οποίο εμείς επιμένουμε να αγνοούμε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γ.Π

Εφημερίδα Ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου