Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συζήτηση για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων ζητάει η μειοψηφία

Αίτημα για ένταξη στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δ/Σ του θέματος της λειτουργίας της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων, κατέθεσε η μειοψηφία του Δ/Σ.

Διαβάστε την επιστολή που κατέθεσε η Κα Τζένη Οικονόμου και υπέγραψε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας,η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο του Δ/Σ Παναγιώτη Φώσκολο:

"κ. Πρόεδρε,
Επανειλημμένα μέχρι σήμερα έχει τεθεί από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου προφορικό αίτημα για την ένταξη στην ημερήσια διάταξη και συζήτηση στο επόμενο (κάθε φορά ) Δημοτικό Συμβούλιο θέματος για τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Πάντοτε προφορικά δεσμευόσαστε τόσο εσείς όσο και ο κ. Δήμαρχος για την υλοποίηση του αιτήματός μας.
Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν υλοποιήσατε το αίτημά μας, και κυρίως επειδή, διαπιστώνεται από τη μεριά μας:
· δυσλειτουργία της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας,
· απανωτές παραιτήσεις προέδρων του Διοικητικού της Συμβουλίου,
· παραιτήσεις μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου,
· ότι γίνεται έλεγχος από το ΑΣΕΠ σχετικά με τη νομιμότητα προσλήψεων και τον τρόπο ασφάλισης προσωπικού, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση στο Δ.Σ.
· ότι καταγράφεται στα πρακτικά αίτημα της εκπροσώπου της μειοψηφίας να παρευρίσκεται ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.,
· ακόμα αίτημα της μειοψηφίας να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος φέρει κατά την άποψη μας και την ουσιαστική ευθύνη για τη σωστή λειτουργία της επιχείρησης, την προεδρεία του Δ.Σ.
· ότι δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα, παρότι πέρασε χρονικό διάστημα περισσότερο του ενός χρόνου, τα θέματα λειτουργίας των εικαστικών εργαστηρίων,
· ότι πολλές κοινωνικές δομές δυσλειτουργούν,
· ότι η λογιστική διαχείριση κρίθηκε εν τέλει ανεπαρκής και από εσάς, και αλλάξατε λογιστή,
· ότι δεν μας παρέχονται πλήρη οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης,
· τέλος, ότι δεν έρχονται σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. προς έγκριση τα πρακτικά της προηγουμένης συνεδρίασης παρότι αυτό έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τη μειοψηφία,
υποβάλλουμε εγγράφως, σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα ένταξης στην ημερήσια διάταξη του επομένου Δημοτικού Συμβουλίου του θέματος «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου