Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πόσα, Πως, και Ποιος πληρώνει τελικά το μουσείο Θεοδωράκη κύριε Δήμαρχε?

Το θέμα της χρηματοδότησης και της αμοιβής του καθηγητή κ. ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ, για το Μουσείο Θεοδωράκη στις Θερμοπύλες, αρχίζει πλέον και αποκτά άλλες διαστάσεις μετά τις συνεχείς ανακοινώσεις και καταγγελίες, από δημοτικούς συμβούλους, αλλά και απλούς πολίτες...
Ο δήμαρχος πρέπει να βγει και να τοποθετηθεί δημόσια και ξεκάθαρα για όλα όσα καταγγέλλονται, αφού γίνεται λόγος για αμοιβές με απ΄ ευθείας αναθέσεις, που προκαλούν το κοινό αίσθημα, ειδικότερα την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύουμε....
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Επικεφαλής του συνδυασμού "ΛΑΜΙΑ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" κ. Γιώργου Κοτσάνου.
 "Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 25ης του μηνός Ιουλίου, όσον αφορά τη δημιουργία του μουσείου Μίκη Θεοδωράκη στη Λαμία, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ σκόπιμα, δεν εξηγείται αλλιώς, απέκρυψε από τους δημοτικούς συμβούλους την 129/02-05-12 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαμιέων, με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα και εγκρίθηκε η δέσμευση πιστώσεων, η έγκριση των δαπανών και η διάθεση (ψήφιση) των πιστώσεων σε βάρος των παρακάτω Κ.Α του προϋπολογισμού του Δήμου Λαμιέων οικ. έτους 2012 : Κ.Α ΠΟΣΟ (€) ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ 15.6471.0020 20.000,00 ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 15.6474.0015 20.000,00 ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Τα παραπάνω ποσά, συνολικού ύψους 40.00,00 € καταβλήθηκαν στο <<ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΕΡΓΙΝΑ>> του καθηγητή κ. ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ ως εξής:

α) Την 01/06/12 - 20.000,00 ευρώ και

β) Την 18/06/12 - 20.000,00 ευρώ

Τα παραπάνω αποτελούν σκανδαλώδη ανάθεση έργου και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμαρχος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ απέκρυψε την παραπάνω απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα από τους επικεφαλείς των παρατάξεων, εκτός αυτής της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία καλά το γνώριζε, μιας και στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου την 2η του μήνα Μαΐου του 2012 , προήδρευε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κλειτσάκης Αθανάσιος.

Το γεγονός ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 25ης του μηνός Ιουλίου, ενώ στη δευτερολογία του ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ (όσον αφορά την έκθεση ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ) είπε ότι στη τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2012 προβλέπεται αμοιβή για κάποια σχέδια του καθηγητή κ. ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ, όταν ερωτήθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού ΛΑΜΙΑ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ κ. Κοτσάνο Γεώργιο, για το αν έχει προβλεφτεί αμοιβή για τον καθηγητή κ. ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ και ποιο είναι το ύψος της ; απάντησε ότι δεν προβλέπεται καμία αμοιβή ! Η παραπάνω, καταγεγραμμένη και από τα Μ.Μ.Ε παραπλάνηση όλων των ενδιαφερομένων, καταδεικνύει την συνεχιζόμενη μεθόδευση των θεμάτων από το κ. Κοτρωνιά … για ψηφοθηρικούς λόγους (έχει ήδη εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι για 5η συνεχόμενη φορά υποψήφιος) και τη ασυνέπεια των λόγων του Δημάρχου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ, ο οποίος προκειμένου να αποκρύψει την αλήθεια από το Δ.Σ και τους δημότες, μέσα σε λίγα λεπτά, αναίρεσε τα λεγόμενά του! Τον ίδιο του τον εαυτό!

Μεγάλα και αναπάντητα έως τώρα ερωτηματικά γεννά:

1) Ότι η δημιουργία μουσείου ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ δεν ήρθε ποτέ από τον κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ παρά μονάχα ως ανακοίνωση.

2)Η απόκρυψη από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΤΡΩΝΙΑ και από την αξιωματική αντιπολίτευση του γεγονότος <<ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΕΡΓΙΝΑ>> του κ. ΒΑΡΛΑΜΗ και προ της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου της 25ης του μηνός Ιουλίου, είχαν ήδη πληρωθεί, όπως παραπάνω αναφέρονται, 40.000,00 ευρώ από το ταμείο του Δήμου. Χρήματα δηλαδή των Λαμιέων δημοτών, δίχως αυτό να γίνει ποτέ, γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου ο κ. Γ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δεν έχει δοθεί καμία αμοιβή για τον κ. ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ, αλλά ούτε και μετά από αυτή, όταν το συγκεκριμένο θέμα πήρε διαστάσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε και σε όλο το Δήμο Λαμιέων.

Τελικά αποδεικνύεται ότι τα παραπάνω 40.000,00 ευρώ (που δεν ήρθαν καν προς ψήφιση στο Δ.Σ) και τα άλλα 100.00,00 που ψήφισε κατά πλειοψηφία ( δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους δικούς του δημ. συμβούλους, μιας και καταψηφίστηκε από δυο πρώην αντιδημάρχους του) ο συνδυασμός του κ. Γ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ, θα δαπανηθούν όχι για τη δημιουργία μουσείου ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ αλλά κυρίως, για την έκθεση (για ένα μήνα στη πόλη μας) του καθηγητή κ. ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ καθώς και υλικού που κατέχει και αφορά τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ, ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Ο συνδυασμός μας ΛΑΜΙΑ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεσμεύεται στη κοινωνία των δημοτών ότι θα κάνει αυτό που ήδη έπρεπε να έχει κάνει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και προς χάριν της αλήθειας, της αξιοπρέπειας των δημοτικών συμβούλων και της αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του Δ.Σ, στο αμέσως προσεχές Δ.Σ θα φέρει ως θέμα τη δημιουργία μουσείου, έκθεσης ή όπως αλλιώς μέχρι τότε ονομαστεί από τον κ. Δήμαρχο, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Υ.Γ

1) Σε περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης που οι αντοχές των απλών ανθρώπων καθημερινά δοκιμάζονται, που το 55% της νεολαίας μας είναι άνεργο, που πολλοί δεν έχουν τη πολυτέλεια να μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί, που η Δ.Ε.Η κόβει το ρεύμα σε ανήμπορους, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ δίκην αυτοκράτορα, αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει κανένα να διαθέσει 140.000,00 ευρώ και με το Φ.Π.Α γύρω στις 172.000,00 ευρώ για ένα ανύπαρκτο μουσείο! Απλά για μια έκθεση! Την ώρα δε, που το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ο κ. Δήμαρχος αντί να γεμίσει έστω … ένα λεωφορείο με θεσμικούς παράγοντες και αγανακτισμένους δημότες και να πάει μαζί τους στην ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ να διαμαρτυρηθεί, γέμισε με δημοτικούς συμβούλους και μετακίνησε το δημοτικό πουλμανάκι δαπάνες του Δήμου για να επισκεφτούν μόνο την έκθεση του καθηγητή κ. ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

2) Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα σημαντικότατα χρηματικά ποσά που έως τώρα έχουν πληρωθεί και όσα στο μέλλον πληρωθούν (εάν αυτό δεν έχει ήδη γίνει) δεν αφορούν κανένα ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ , μιας και για τη δημιουργία αυτού του έργου το δημοτικό συμβούλιο ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ δεν πήρε ποτέ καμία απόφαση, γιατί απλούστατα το συγκεκριμένο έργο δεν ήρθε ποτέ από τον δήμαρχο κ. Γ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ στο Δ.Σ προς συζήτηση !

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!"



ΚΟΤΣΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής του συνδυασμού ΛΑΜΙΑ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
http://www.lamiareport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου