Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Διακρίσεις για τους Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ένα Χρυσό, ένα αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια Εύφημη μνεία από τους Έλληνες Μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Ένα χρυσό, ένα αργυρό, τρία χάλκινα και μία Εύφημη Μνεία κατέκτησαν οι Έλληνες μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Δ.Μ.Ο.), που διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου 2012.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μαθηματική Εταιρεία «οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο».

Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών, που όλοι διακρίθηκαν. Ειδικότερα οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι :


Λώλας Παναγιώτης Τρίκαλα Χρυσό Μετάλλιο
Δημάκης Παναγιώτης Αθήνα Αργυρό Μετάλλιο
Μουσάτωβ Αλέξανδρος Αθήνα Χάλκινο Μετάλλιο
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας Ρόδος Χάλκινο Μετάλλιο
Τσίνας Κωνσταντίνος Τρίκαλα Χάλκινο Μετάλλιο
Τσαμπασίδης Ζαχαρίας Κατερίνη Εύφημη Μνεία

Η Μαθηματική Εταιρεία τονίζει ότι «οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, δικαιώνοντας το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση».

Σημειώνεται πως για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια Έλληνας μαθητής κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου