Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ολλανδία έγινε η Λαμία: Με μαίες θα γεννούν οι γυναίκες!!


Τοκετός χωρίς μαιευτήρα στο νοσοκομείο Λαμίας



Ημέρες του 1950 στην Λαμία!!
Τοκετός χωρίς μαιευτήρα έγινε την Κυριακή στο νοσοκομείο Λαμίας. Την καταγγελία έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς ο  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  και γιατρός του νοσοκομείου Τάσος Χρονάς. Ο κος Χρονάς μίλησε για την γενικότερη απαξίωση του νοσοκομείου αφού σημαντικές κλινικές όπως η Μαιευτική 15 μέρες τον μήνα δεν μπορούν να εφημερεύσουν .
ΧΡΟΝΑΣ

Αυτό είναι το λιγότερο από  τα προβλήματα που έχουμε στο νοσοκομείο, δήλωσε στον FM-1 ο  διοικητής του ιδρύματος Βασίλης Αγγουράς αφού όπως υποστήριξε ένας  κανονικός τοκετός μπορεί να γίνει και  χωρίς μαιευτήρα . Τα προβληματα όμως όπως είπε εστιάζονται στις ελλείψεις  πολλών ειδικοτήτων γιατρών που καθιστούν πλέον προβληματική συνολικά τη λειτουργία του νοσοκομείου.
ΑΓΓΟΥΡΑΣ

Ο κ. Αγγουράς είχε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και έγινε συζήτηση για την  κάλυψη των κενών με αποσπασμένους γιατρούς. Αυτό  μπορεί να υλοποιηθεί σε χρονικό ορίζοντα  περίπου δυο μηνών. Μέχρι τότε είπε ο κ. Αγγουράς τα προβληματα θα υφίστανται και θα καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν από  μετακινήσεις γιατρών γειτονικών  νοσοκομείων.

lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτης24/7/12, 2:46 μ.μ.

    Δεν είναι καθόλου για πλάκα ο τίτλος στην ανάρτηση.

    Σε ταξίδι στην Ολλανδία, μέσα στο λεωφορείο που μας μετέφερε, ακούστηκε από τον Έλληνα ξεναγό μας να αναλύει με μεγάλη φυσικότητα πως εκεί οι γυναίκες γεννάνε στο σπίτι τους με την βοήθεια μαμών.

    Σε ερώτηση από τις έκπληκτες γυναίκες της ομάδας πως αντιμετωπίζονται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά κατά την γέννα εξηγήθηκε, με απόλυτη και πάλι φυσικότητα, πως σε τέτοια περίπτωση το ασθενοφόρο καταφτάνει άμεσα και μεταφέρει παιδί ή γυναίκα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

    Τελικά τρομεροί αυτοί της τρόικα και της κυβέρνησης:
    Ευρώπη προσπαθούν να κάνουν την Λαμία μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή