Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τελικά , η "αντικειμενική ενημέρωση" της ΕΡΤ γιατί πρέπει να έχει νέα διοίκηση με κάθε νέα κυβέρνηση ?

Τα ίδια  Παντελάκη μου
Κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση αλλάζει και η διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτό λογικά σημαίνει ότι τα κριτήρια για την τοποθέτηση των επικεφαλής και σίγουρα κάποιων δημοσιογράφων είναι κομματικά. Και συνεπάγεται πως σε κάθε περίοδο πολιτικής αστάθειας θα έχουμε και διοικητική αστάθεια στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Ολα αυτά τα χρόνια η ΕΡΤ παλεύει με τον εαυτό της και με τους κακούς της δαίμονες. Κάθε πρόεδρος ευελπιστεί να παρουσιάσει έργο, πρωτίστως οικονομικό, να αποδείξει ότι μπορεί να δαμάσει το «θηρίο» και να δώσει στην ΕΡΤ το ρόλο που της λείπει. Δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όταν δεν αναζητάται ένας ικανός μάνατζερ ο οποίος όχι μόνο θα την εξυγιάνει οικονομικά αλλά θα την κάνει και ανταγωνιστική. Πώς; Με πρόγραμμα φυσικά. Με πρόγραμμα το οποίο φέτος δεν είδαμε στην πολύπαθη ΕΤ1. Ούτε ένα σίριαλ δεν προβλήθηκε, και όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με το κανάλι να στηρίζεται μόνο στα έκτακτα προγράμματα όπως η το Euro και μελλοντικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά τ' άλλα δεκάδες επαναλήψεις και χαμηλή τηλεθέαση.

Ακόμη κι αν υπήρχε ή υπάρχει ένα σχέδιο στα σκαριά με το «ράβε - ξήλωνε» των προσώπων δύσκολο να πετύχει. Αρα επιμένουμε και παραμένουμε στο ίδιο διοικητικό μοντέλο. Καταγγέλουμε τους προηγούμενους μέχρι να έλθουν οι επόμενοι και να καταγγείλουν εμάς. Και η προοπτική ανάπτυξης πάει περίπατο.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου