Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Προτάσεις των Πρασίνων για αλλαγές του μνημονίου στην Ελλάδα

Με μια συνέντευξη Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του http://greenmediabox.eu/live/pressconference/ την Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 12.30 (ώρα Ελλάδας), οι Πράσινοι καταθέτουν τις προτάσεις τους για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ομιλητές θα είναι οι συμπρόεδροι της ομάδας των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκα Χαρμς, καθώς επίσης και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κόλπους των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται, μέσα από διάλογο με ελληνικούς κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς, πρόταση για αναζωογόνηση και πράσινη μεταρρύθμιση της οικονομίας, δημιουργία θέσεων εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Με εισήγηση του Ν. Χρυσόγελου και σε διάλογο με τους Οικολόγους Πράσινους, η Ομάδα των Πρασίνων επεξεργάζεται επίσης ένα σχέδιο προτάσεων για αλλαγές στους όρους του μνημονίου που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο και όχι με διάλυση της κοινωνικής συνοχής, με ύφεση και ανεργία. Το σχέδιο προτείνει άμεσες λύσεις που θα συμβάλουν στην επιβίωση όσων σήμερα βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/05/2012_443179

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου