Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κομμένη η πίστωση στα φαρμακεία για τον ΕΟΠΥΥ

24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Μαΐου και ταυτόχρονη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της χώρας, επιφυλάσσοντας νέο κύκλο ταλαιπωρίας για τους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του νέου ενιαίου Ταμείου.

Αιτία του νέου γύρου των κινητοποιήσεων είναι τα συσσωρευμένα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου έχουν λυγίσει οικονομικά τους φαρμακοποιούς.Πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) είναι η άμεση εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς της χώρας, ύψους 540 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάρτιο και το 2011.
Στην πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη έγινε σαφές ότι το νέο Ταμείο αδυνατεί να αποπληρώσει άμεσα τους φαρμακοποιούς, λόγω προβλημάτων ρευστότητας.
Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους αφού είναι οριακή η λειτουργία των φαρμακείων και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τους δεν επιτρέπουν άλλη υπομονή και παρατάσεις τονίζει στον FM-1 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας Νίκος Δασκαλόπουλος.
http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου