Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μάθημα για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μικρών μαθητών για θέματα Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης συνεχίστηκαν οι επισκέψεις σχολειών στο χώρο του νέου Δημαρχείου (οδός Φλέμινγκ & Ερυθρού Σταυρού) που βρίσκεται ο Μηχανικός Κομποστοποιητής που τέθηκε σε λειτουργία από την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 σε εφαρμογή του προγράμματος οργανικής κομποστοποίησης με χρήση των μηχανικών περιστρεφόμενων κομποστοποιητών.Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου, βρέθηκαν εκεί μαθήτριες και μαθητές της Γ΄& Δ΄ Τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας όπου παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων Δήμ. Καλαμπαλίκη και Δημ.Μητσόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες ενημερώθηκαν για την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση καθώς και την χρήση του ο Μηχανικού Κομποστοποιητή.

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα οργανικής κομποστοποίησης με χρήση των μηχανικών περιστρεφόμενων κομποστοποιητών, περιλαμβάνει τη διαλογή στην πηγή των οργανικών οικιακών απορριμμάτων. Η διαλογή στην πηγή γίνεται στα νοικοκυριά με χρήση ειδικών για το σκοπό αυτό στραγγιστικών κάδων 9 λίτρων. Τα οργανικά απορρίμματα μεταφέρονται από τους δημότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στην μονάδα κομποστοποίησης, μέσα στο στραγγιστικό καδάκι. Τα οργανικά απορρίμματα μέσα από μια ειδική διαδικασία μετατρέπονται σε χρήσιμο εδαφοβελτιωτικό με διπλό όφελος.

Με εύκολο και οικονομικό τρόπο δίνεται η δυνατότητα να παράγεται «κομπόστ» καλής ποιότητας βελτιώνοντας τον κήπο του και τα φυτά, προστατεύοντας το περιβάλλον και κυρίως αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην λύση του προβλήματος που ονομάζεται ΄΄ αύξηση του όγκου των απορριμμάτων΄΄.

Πληροφορίες για θέματα Ανακύκλωσης, Κομποστοποίησης & Καθαριότητας στο τηλέφωνο: 15188 ή στο e_mail: 15188@lamia-city.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου