Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

15 χρόνια Σολίστες & Πρωταγωνιστές με 4 θεατρικά αριστουργήματα

Για άλλη μια χρονιά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, διοργανώνει το Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές παρουσιάζοντας στο κοινό της Λαμίας μονοπρόσωπες παραστάσεις. Φέτος το Φεστιβάλ συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Λαμίας, έχοντας γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.Θα έλεγε κανείς ότι θα γιορτάσει τα 15 χρόνια του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Τέσσερις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες, τέσσερα αριστουργήματα. Η Γυναίκα της Πάτρας κλέβει την παράσταση, μιας και εδώ και χρόνια παίζεται με μεγάλη επιτυχία. Η Κοκκίδου απίστευτη σε ένα ρόλο που της ταιριάζει. Η Χριστίνα Θεοδωροπούλου φυσικά μας έχει δώσει πολλές θεατρικές επιτυχίες, η τηλεοπτική Βλαβιανού, έχοντας με το μέρος της όλες τις θετικές θεατρικές κριτικές του περασμένου χειμώνα αλλά και ο Σερβετάλης που απογειώθηκε με τη συμμετοχή του στο 2 του Δημήτρη Παπαιωάννου.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως ακολούθως:


15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ για ΣΟΛΙΣΤΕΣ & ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ- ΜΑΪΟΣ 2012





• 2/5/2012 «Ο Ιβάν και τα σκυλιά» της Χάτι Νέιλορ

Ερμηνεύει ο Άρης Σερβετάλης

Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Τιμή εισιτηρίου:15€,10€

Πως επιζεί κανείς στο βίαιο και αφιλόξενο τοπίο μιας πόλης που έχει πληγεί θανάσιμα από την ύφεση; Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Ιβάν Μισούκοβ το έργο «Ο Ιβάν και τα Σκυλιά» είναι μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης που ζωντανεύει στους ζοφερούς δρόμους της Μόσχας τις δεκαετίες του 1990 μέσα απ΄τα μάτια ενός παιδιού.





• 7/5/2012 «Η Γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά

Ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου

Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Τιμή εισιτηρίου:15€,10€

Μια μοναδική σκηνική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά. Ο ποιητής είχε κάνει ο ίδιος μια σειρά συνεντεύξεων στην Πανωραία τη δεκαετία του ΄80 αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα ιδιαίτερα ανθρώπινο πλάσμα. Ένας παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας που εξομολογείται τη ζωή της και μιλάει ανοιχτά και χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει, προκαλεί. Μια τολμηρή, ανατρεπτική, εκρηκτική παράσταση.





• 10/5/2012 «Άντρες μετά Μουσικής» της Ελένα Τορνέρο

Ερμηνεύει η Νικολέττα Βλαβιανού

Μετάφραση: Γιάννης Μαντάς, Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνικά-Κοστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου
Επιμέλεια Κίνησης: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναταλία Κατσαρού
Τιμή εισιτηρίου:15€,10€

Πρόκειται για μια ιστορία μιας γυναίκας (που είναι παρούσα), μερικών αντρών (που είναι απόντες) και των τραγουδιών που συντρόφεψαν τη ζωή τους. Αλλά ακόμα είναι και μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες, για τα λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ ή ειπώθηκαν σε λάθος χρόνο, για μηνύματα που δεν φτάνουν ποτέ, για συμπτώσεις (κωμικές ή τραγικές), για συμφωνίες και διαφωνίες. Και είναι πάνω απ΄ όλα η ιστορία αυτής της καταραμένης, ακατάληπτης ανθρώπινης μανίας, που είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο του έρωτα. Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν πολύ παράξενα…



• 15/5/2012 «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» του Γουΐλι Ράσσελ

Ερμηνεύει η Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης
Σκηνικός Χώρος: Βασίλης Ραμμόπουλος
Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Τιμή εισιτηρίου: 15€, 10€

Ένας γλυκόπικρος μονόλογος που καταγράφει την πορεία και την εξέλιξη μιας νοικοκυράς, απογοητευμένης από τα 20 τόσα χρόνια στείρου συζυγικού βίου, που στα 48της χρόνια κάνει την προσωπική της επανάσταση και το «σκάει» από το σπίτι της, αναζητώντας τον παλιό της εαυτό. Έργο, δεξιοτεχνίας για την ηθοποιό που το ερμηνεύει, που περνάει από την αναπόληση στην οργή και από την αγανάκτηση σε αποφάσεις, ριζικής αλλαγής ζωής.


Για κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22310-33325 και 32215.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου