Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κράτος κλεπτών και απατεώνων με λαϊκή στήριξη και αποδοχή..

Αν νομίζετε πως η χρεοκοπία μας έχει συνετίσει και το πάθημα μας έγινε μάθημα, έτσι ώστε να διορθωθούμε και να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, πρώτα τα της οικονομικής παρακμής και μετά τα της ηθικής, πλανάσθε πλάνη οικτράν...Χθες για παράδειγμα, αποσύρθηκαν από σχέδιο νόμου του ΥΠΑΝ, οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.«Πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τη Ν.Δ. να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες...».

Με απλά λόγια, όποιος είχε πατάρι ή υπόγειο αδήλωτο ή είχε κάνει αλλαγή χρήσης και το νομιμοποίησε με κάποια από τις πολλές ρυθμίσεις, δεν θα πληρώσει το φόρο που πληρώνουν όλοι όσοι είχαν δηλώσει όλα τα τετραγωνικά.
Αντί να επιβραβεύονται όσοι ήταν ευθύς εξαρχής νόμιμοι με κάποια έκπτωση, επιβραβεύονται όσοι παρανόμησαν.
Το άκρον άωτον του λαϊκισμού: Ο λαός έχει πάντα δίκιο, ειδικά ο κλέφτης λαός. Όπερ, κράτος κλεπτών και απατεώνων με λαϊκή ανοχή και στήριξη.

Δεν τολμά κανείς να πολιτευθεί με αυτό που είναι δίκαιο για όλους, αλλά με αυτό που αρέσει στους πολλούς και ας είναι λάθος ή παράνομο. Το αποτέλεσμα θα είναι πριν τις εκλογές να λένε άλλα και μετά τις εκλογές άλλα...

Φυσικά μετά θα γίνει «μπάχαλο» και όλοι θα νιώθουν αδικημένοι, εμπαιγμένοι, οργισμένοι και πάνω στη σύγχυση διάφορα «φρούτα» του «λυκόφωτος» θα μοσχοπουλάνε τις θεωρίες συνωμοσίας σαν τη Θεία Αποκάλυψη και το φως το αληθινό, του νέου διαφωτισμού και της ανταρσίας.

Σκηνικό 2ο

Μου το έστειλε προχθές κάποιος φίλος της στήλης. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τη γνησιότητα του ζητήματος, καθώς το γκούγκλαρα και είναι όντως έτσι οι δεσμεύσεις: «Θα καταργήσει το Μνημόνιο, θα χαρίσει όλες τις οφειλές από δάνεια στους ανέργους, θα εξασφαλίσει εργασία στους νέους. Ποιος τα υπόσχεται αυτά; Ο Καμμένος ή ο Τσίπρας; Όχι, η Τζούλια Αλεξανδράτου, που κατεβαίνει στις εκλογές.

Θα τα κάνει όλα αυτά; Φυσικά όχι. Αλλά μήπως θα τα κάνουν ο Τσίπρας ή ο Καμμένος; Μέσα στη γενικότερη μπαλαφάρα μέχρι κι η Τζούλια μας δουλεύει...».

Ελέγχοντας λοιπόν τις παραπάνω πληροφορίες ανακάλυψα πως όντως η κυρία κατεβαίνει στις εκλογές μαζί με το Δημοσθένη Βεργή.

Σκηνικό 3ο...

Το γερμανικό Der Spiegel στο τελευταίο τεύχος περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας πως καμιάς ευρωπαϊκής πρωτεύουσας το κέντρο δεν είναι τόσο παραμελημένο όσο της Αθήνας και σε καμιά άλλη η παρακμή του κοινωνικού ιστού δεν είναι τόσο εμφανής».

«Στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας, οι νεοφασίστες επιδίδονται σε κυνήγι λαθρομεταναστών. Οι ίδιοι το αποκαλούν κάθαρση. Παλαιότερα η περιοχή γύρω από την Πατησίων ήταν μια από τις καλύτερες και ακριβότερες της Αθήνας, εδώ έμενε η Μαρία Κάλλας, αλλά πολύ παλιά. Εκεί βρίσκεται και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ελληνικής αρχαιότητας» γράφει το περιοδικό.

Αν είναι ο νεοφιλελεύθερος ευρωμονόδρομος που ευθύνεται για την οικονομική και πολιτισμική μας χρεοκοπία, γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στις άλλες ευρωζωνικές πρωτεύουσες ή τις άλλες μητροπόλεις του καπιταλισμού.

Γιατί μόνο εδώ οι πολιτικοί αρνούνται να εφαρμόζουν το νόμο όταν κάποιες μειοψηφίες αντιδρούν θορυβώντας; Γιατί η κοινή γνώμη είναι «ανοιχτή» και διαθέσιμη σαν ξαναμμένη παλλακίδα σε κάθε μπαρουφολόγο, αρκεί να υπόσχεται αποκατάσταση και να δηλώνει προοδευτικός και κοινωνικά ευαίσθητος;

Στις 4 του περασμένου Οκτωβρίου είχαν δημοσιεύσει στη στήλη ένα σχόλιο του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη: «Διακόσια τυπάκια του ΠΑΜΕ κλείνουν την Ομόνοια και τους πέριξ δρόμους για να σκούξουν εναντίον του νόμου για τα ΑΕΙ.

Τζάνκι βαράνε ενέσεις στα Χαυτεία. Μετανάστες κατουράνε εκεί που ήταν το συντριβάνι...

Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά σε δύο χρόνια από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει την πιo σκληρή δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση...».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου