Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πόσο Έλληνας είναι ο Κριαράς;

Δήλωση πρώτη: «Δεν αισθάνομαι βεβαίως ενθουσιασμένος με τους στυγνούς όρους του Δεύτερου Μνημονίου. Όμως, αισθάνομαι κάπως ικανοποιημένος. Τι καλύτερο θα μπορούσαμε να επιτύχουμε; Ο,τι πετύχαμε, πιστεύω, το πετύχαμε με το σημερινό πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή στα νέα σκληρά μέτρα. Θα περιοριστούμε, αλλά είναι αναγκαίο για να σώσουμε τον τόπο. Δεν είναι τακτική να αδιαφορείς για την περαιτέρω ύπαρξη του έθνους» (από το απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»).Δήλωση δεύτερη: «Υποτίθεται ότι, αν δεν τα υπογράφαμε (τα Μνημόνια), θα είχαμε ένα άθλιο τέλος-αν και θα ήταν για 2-3 χρόνια, μέχρι να υπάρξει μια άλλου τύπου ανάκαμψη. Αναρωτιέμαι τελικά: Μήπως ήταν προτιμητέο το άθλιο τέλος από μια αθλιότητα χωρίς τέλος;»(από το ίδιο φύλλο)

Δήλωση τρίτη: «Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας. Από εδώ και πέρα αρχίζει η βαριά λέξη προδοσία»(την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή).

Δήλωση τέταρτη: «Δεν είναι και τόσο Έλληνες αυτοί που μας κυβερνούν» (στις 20 Φεβρουαρίου).

Λοιπόν, ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο Έλληνας από τους τέσσερις; Ας τους γνωρίσουμε.

Η πρώτη δήλωση ανήκει στον κορυφαίο ακαδημαϊκό, δημοτικιστή και λεξικογράφο Εμμανουήλ Κριαρά, ο οποίος, με την πείρα των 106 χρόνων του τολμάει να πάει κόντρα στο ισχυρό ρεύμα των ημερών. Δεν πολιτεύεται.

Η δεύτερη ανήκει στον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, βασικό στέλεχος του μεταπολιτευτικού συστήματος, πολιτικού και καλλιτεχνικού. Ήταν υπουργός Πολιτισμού από το 1993 ως το 1996(κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ) και σύμβουλος στον «Αθήνα 2004» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τα χαϊδεμένα καλλιτεχνικά παιδιά όλων των «προοδευτικών» και αριστερών κομμάτων. Προφανώς, δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για τον διαπραττόμενο φόνο διαρκείας.

Η τρίτη δήλωση είναι (όχι του εθνικόφρονος υπερπατριώτη Καμμένου, αλλά) του Μίκη Θεοδωράκη, επίσης βασικού στελέχους του μεταπολιτευτικού συστήματος και υποστηρικτή όλων των πρωθυπουργών του. Ούτε αυτός είχε καταλάβει τίποτα. Σήμερα βλέπει «προδότες».

Η τέταρτη δήλωση ανήκει στο Αλέξη Τσίπρα, άνευ περαιτέρω συστάσεων.

Ερώτηση: Ο δάσκαλος Κριαράς, που τολμάει να πει ότι κάτι έχει καταφέρει ο σημερινός πρωθυπουργός και ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, πού κατατάσσεται; Στους εχθρούς του έθνους; Μήπως είναι όργανο της Μέρκελ και του ΔΝΤ; Σε ποιο σημείο του «ελληνόμετρου», που κρατάει ο Τσίπρας, μπαίνει ο σοφός-και θρασύς-αυτός γέρων; Είναι περισσότερο ή λιγότερο Έλληνας από τον Αλέξη, τον Μίκη και τον Καμμένο, που έχουν γοητεύσει εσχάτως πολλούς από το δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος;

ΥΓ1:Μόνο ο Δ. Παπαδημούλης έκανε μια δήλωση έστω ήπιας αποδοκιμασίας γι’ αυτήν την εξωφρενική περί ελληνοπρέπειας άποψη του αρχηγού του. Όλοι οι άλλοι αισθάνονται ευτυχείς;
ΥΓ2:Οσο κι αν έψαξα δεν βρήκα ούτε μια αράδα (είδηση ή σχόλιο) γι’ αυτήν τη δήλωση στο απεργιακό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας», εφημερίδας με παράδοση ευαισθησιών σε τέτοια θέματα. Επειδή πιστεύω ότι αποκλείεται να μην την πήραν χαμπάρι τόσοι άξιοι συνάδελφοί μου, εικάζω ότι απλώς παράπεσε «στην τούρλα του Σαββάτου»(γνωρίζω τις πιεστικές συνθήκες έκδοσης) και δεν θέλησαν κάποιοι να προστατεύσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου