Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Διάλεξη για την Κυτταρική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Στερεάς

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί στην επιστημονική διάλεξη της Δρ Μπολέτη Χαραλαμπίας, PhD με θέμα "Ο Θαυμαστός Κόσμος της Κυτταρικής Αρχιτεκτονικής και Λειτουργίας των κυττάρων, όπως αποκαλύπτεται από το πάντρεμα της Μικροσκοπίας με την Ψηφιακή Απεικόνιση και τους υπολογιστικούς αλγόριθμους της Πληροφορικής" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στη Λαμία, οδός Παπασιοπούλου 2-4.

Η Δρ Μπολέτη είναι Ερευνήτρια στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Εργαστήριο Μοριακής Παρασιτολογίας, Τμήμα Μικροβιολογίας. Επιπλέον είναι Υπεύθυνη της Μονάδας Οπτικής Μικροσκοπίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, ενώ είναι και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Βιοαπεικόνισης.

Η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο καταρχήν την επαφή των φοιτητών του Τμήματος με τη δυνατότητα απόκτησης γνώσεων Κυτταρικής Βιολογίας μέσω της χρήσης οικείων τεχνικών Βιοπληροφορικής. Επιπλέον οι φοιτητές θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τις δυνατότητές τους να ενασχοληθούν, ως επιστήμονες Πληροφορικής, με έναν ανερχόμενο διεπιστημονικό κλάδο, τη Μοριακή Βιοπληροφορική. Αναμένεται η διάλεξη αυτή να αποτελέσει έναυσμα για τη μελλοντική δημιουργία νέων προκλήσεων και νέων επαγγελματικών ευκαιριών από τους ίδιους τους φοιτητές ώστε οι ιδιαίτερες γνώσεις τους και η εξοικείωση τους με τις σύγχρονες τεχνολογίες Πληροφορικής να συμβάλλουν ενεργητικά στην ανάπτυξη της επιστήμης και της κοινωνίας.

http://www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου