Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πλαστά έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν στον διαγωνισμό της Πυροσβεστικής!

Τη ώρα που η αναξιοκρατία στο Δημόσιο καταγγέλλεται ως κύρια αιτία της σημερινής τραγικής κατάστασης,περιστατικά σαν το παρακάτω έρχονται να μας προσγειώσουν στην πραγματικότητα για το επίπεδο πολλών Ελλήνων και να θολώσουν τις λιγοστές ελπίδες για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Αλλαγή της στρατιωτικής ικανότητας,ψευδή δικαιολογητικά για γνώση ξένης γλώσσας και υπολογιστή και πλαστοί τίτλοι σπουδών είναι μόνο μερικά απ' όσα χρησιμοποιήθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό της Πυροσβεστικής για να εξασφαλισθεί μία θέση στο Δημόσιο,αδικώντας όσους υποψηφίους είχαν τα τυπικά προσόντα για τις προσλήψεις.
Ήδη αποπέμπονται όσοι ''ξεγέλασαν'' τις σχολές ενώ θα δοθούν από τους ίδιους εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

600 πλαστογραφίες στο διαγωνισμό της Πυροσβεστικής

Με πλαστά δικαιολογητικά προσλήφθηκε ο ένας στους έξι υποψήφιους στον διαγωνισμό του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνολικά, από τους 4.000 προσληφθέντες, περισσότεροι από 600 εκτιμάται ότι βρέθηκαν παράτυπα στις λίστες καθώς κατέθεσαν πλαστογραφημένα έγγραφα προκειμένου να συγκεντρώσουν τα πολυπόθητα μόρια.Τον Αύγουστο του 2011, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του Πυροσβεστικού Σώματος για 4.000 θέσεις, εκ των οποίων οι 3.400 αφορούσαν εποχικούς πυροσβέστες και οι.........
υπόλοιπες 600 θέσεις ιδιώτες. Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής, καθώς οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ξεπέρασαν τις 27.000.
Ο διαγωνισμός έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και για πρώτη φορά με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πως πολλοί διέθεταν «φαινομενικά» τα κριτήρια που παρουσίαζαν στην αίτησή τους. Από τον έλεγχο των δικαιολογητικών πολλά αποδείχθηκαν ψευδή, ενώ στα γραφεία του ΑΣΕΠ υποβλήθηκαν ενστάσεις από «κομμένους» που κατήγγειλαν φαινόμενα παρατυπιών από συνυποψηφίους τους.
Ηδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» περισσότεροι από 150 μη άξιοι έχουν αποταχθεί από τις σχολές, στις οποίες ήδη φοιτούσαν από τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών που βρέθηκαν παράτυπα στις λίστες των επιτυχόντων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 600. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 άτομα.
Το βασικότερο πρόβλημα που εντοπίζεται στα δικαιολογητικά είναι οι ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις των ανδρών υποψηφίων σχετικά με τη στρατιωτική τους ικανότητα.
Για να πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης, οι άνδρες υποψήφιοι του διαγωνισμού χρειαζόταν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δήλωναν ότι «έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία στο στράτευμα ως ικανοί κατηγορίας Ι1».Στην πραγματικότητα, εκατοντάδες δεν διέθεταν αυτό το χαρτί -απολύθηκαν από τον στρατό με Ι2, Ι3, Ι4, ακόμη και Ι5- και προέβησαν σε αλλαγή στρατιωτικής ικανότητας... κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή προσελήφθησαν στην Πυροσβεστική!
Εκτός από τα πλαστά πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης, έχουν υποβληθεί και ψευδή αντίγραφα πτυχίων.
Παράλληλα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κρούσματα πλαστογραφίας σε πολλούς τίτλους σπουδών, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να υποψιάζονται την ύπαρξη κυκλώματος, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας.

Παρατυπίες έχουν διαπιστωθεί σε άδειες οδήγησης, ποινικά μητρώα, ακόμη και σε δικαιολογητικά που πιστοποιούν τη γνώση ξένης γλώσσας ή ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Η διασταύρωση των στοιχείων και των 4.000 πυροσβεστών υπολογίζεται να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Στη συνέχεια θα αποπεμφθούν από τις Πυροσβεστικές Σχολές όσοι έχουν υποβάλει παραποιημένα δικαιολογητικά και οι φάκελοί τους θα σταλούν στον εισαγγελέα. Παράλληλα θα κληθούν οι επιλαχόντες να καλύψουν τις κενές θέσεις, αφού προηγουμένως περάσουν από ενδελεχή έλεγχο.

kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου