Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ένας Μπάτμαν καθαρίζει τους δρόμους και βοηθά τους γέροντες

Ο εξοπλισμός του δεν είναι τόσο προηγμένος όσο του αυθεντικού «Σκοτεινού Ιππότη», ούτε έχει αντιμετωπίσει ακόμη τον Τζόκερ και τα πρωτοπαλήκαρα του Πιγκουίνου, όμως ο Ζόλταν Κόχαρι, ο Σλοβάκος «Μπάτμαν», έχει υιοθετήσει τη μορφή του ήρωά του και το ανυποχώρητο θάρρος του προκειμένου να πολεμήσει το κακό στην πόλη του, την Ντουνάισκα Στρέντα.Ντυμένος με το αυτοσχέδιο, δερμάτινο κοστούμι του Μπάτμαν, με το σύμβολο της νυχτερίδας στο στήθος και τα μυτερά αυτιά στην κουκούλα του, ο 26χρονος Κόχαρι καθαρίζει τους δρόμους της πόλης, βοηθά τους ηλικιωμένους και καλεί την αστυνομία όταν βλέπει κάτι ύποπτο.

«Αποφάσισα να κάνω κάτι καλό για τους ανθρώπους. Φροντίζω για την τάξη και καθαρίζω το περιβάλλον για να συνεχίσουμε να ζούμε σ' αυτόν τον πλανήτη», είπε ο νεαρός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Υπάρχουν πάντως μερικές μικρές διαφορές στην ιστορία του Κόχαρι και του χάρτινου ήρωα, του εκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν που κρύβεται πίσω από τη μάσκα του Μπάτμαν στα κόμικ και τις ταινίες. Κατ' αρχήν ο Κόχαρι δεν είναι φανταστικό πρόσωπο και κατά δεύτερον η πορεία του προς την αναζήτηση της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της καθαρής γειτονιάς δεν ήταν πάντα ανέφελη. Πέρυσι ο μαθητευόμενος ελαιοχρωματιστής πέρασε οκτώ μήνες στη φυλακή και μόλις αποφυλακίστηκε αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά κατόπιν αντιλήφθηκε ότι είχε μια αποστολή: να κάνει καλύτερη τη ζωή στην κοινότητά του.

Καθώς δεν είχε δουλειά, εγκαταστάθηκε σε μια ερειπωμένη πολυκατοικία στην άκρη της πόλης και μετέτρεψε ένα διαμέρισμα σε πραγματική «σπηλιά» του Μπάτμαν, αφού δεν έχει ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρεχούμενο νερό.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ποτέ δεν χρησιμοποιεί βία. Μερικοί από τους κατοίκους της πόλης τον θεωρούν ανισόρροπο αλλά οι γείτονές του διαβεβαιώνουν ότι είναι ένας έντιμος και καλός άνθρωπος. «Η ζωή του φέρθηκε σκληρά αλλά είναι αξιόπιστος και τον αγαπάμε. Μας βοηθάει, έχει το νου του για τυχόν παράνομες ενέργειες και είναι ο ήρωας του γιου μου και των συμμαθητών του», είπε η Γιάνα Κοτσίσοβα, μια μητέρα που ζει στην ίδια συνοικία.

Ποια θα είναι η επόμενη αποστολή του Σλοβάκου υπερήρωα; Αφού μαζέψει τα σκουπίδια και βοηθήσει τους γέροντες, θα φροντίσει ώστε οι πορτιέρηδες της τοπικής ντισκοτέκ να μην ξυλοφορτώνουν τους ανεπιθύμητους πελάτες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου