Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ανακύκλωση: «άνοιξε» η μεγαλύτερη μονάδα για πλαστικές φιάλες ΡΕΤ στον κόσμο

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών στον κόσμο.Πρόκειται για τη μονάδα Riverside της εταιρείας Carbonlite, συνολικής έκτασης 20.500 τετραγωνικών μέτρων στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανακύκλωσης περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων πλαστικών φιαλών ΡΕΤ ετησίως, ενώ όπως υποστηρίζει η διοίκηση της Carbonlite θα δημιουργήσει 100 “πράσινες” θέσεις εργασίας. Όπως προβλέπει η σχετική οδηγία στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, οι καταναλωτές μπορούν να απορρίπτουν φιάλες και άλλα δοχεία είτε σε κάδους ανακύκλωσης σε σούπερ-μάρκετ, είτε σε ιδιωτικά κέντρα ανακύκλωσης είτε “δωρίζοντάς” τα σε μη κερδοσκοπικά προγράμματα ανακύκλωσης.

Η πλειονότητα των φιαλών συγκεντρώνονται και εξάγονται στην Κίνα όπου τίθενται υπό επεξεργασία και διασπώνται σε πολυεστερικές ίνες. Από την πλευρά της η Carbonlite θα μευατρέπει τις χρησιμοποιημένες πλαστικές φιάλες σε σφαιρίδια ΡΕΤ (πέλετς) τα οποία θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή νέων πλαστικών φιαλών εντός Ηνωμένων Πολιτειών.

“Ανακυκλώνοντας 2 δισ. φιάλες ΡΕΤ κάθε χρόνο εξοικονομούμε πάνω από 181 εκατ. λίτρα αερίων του θερμοκηπίου” υποστηρίζει Τζάρεντ Μπλούμενφελντ, επιθεωρητής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η Carbonlite σχεδιάζει την επέκταση της μονάδας ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια φιάλες ΡΕΤ από τα μέσα του 2013.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου