Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα για το λουκετο στη ΣΤΛ

Δυναμικό όχι στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας καλούνται να δώσουν σήμερα οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η απόφαση για την συγκέντρωση πάρθηκε στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς και ο πρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης Καρδάκος. Το ραντεβού δόθηκε για τις 5 και μισή το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Φθιώτιδας, όπου είχε προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση



του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.Όλες οι προσπάθειες του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας να βρει συμμάχους στην Αθήνα για να μην κλείσει το ίδρυμα έπεσαν στο κενό. Ο Δημήτρης Καρδάκος, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, επεσήμανε πως στην συνάντηση με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών ο καθένας κοιτούσε τον εαυτό του, ενώ και από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάτι θετικό.

Και συνέχισε, «είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας πω ότι η τράπεζα δεν έκλεισε αλλά μας κλείσανε. Αντί να μας βοηθήσουνε μας έβαζαν τρικλοποδιές, μας έβαλαν λουκέτο. Είναι πρόβα τζενεράλε για να κλείσουνε όλες οι Συνεταιριστικές Τράπεζες».

Ο κύριος Καρδάκος απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις τονίζοντας πως επέλεξαν να κλείσουν την τράπεζα της Λαμίας γιατί έχει προίκα, καταθέσεις και μετόχους και από το λουκέτο σίγουρα κάποιος θα επωφεληθεί.

Πρόσθεσε πως έχει διαβεβαιώσεις ότι δεν χαθεί ούτε ένα Ευρώ από τις καταθέσεις και πως σήμερα ή το αργότερο αύριο θα οριστεί η τράπεζα από την οποία θα μπορούν οι καταθέτες να πάρουν τα χρήματά τους. Σε ότι αφορά στα δάνεια ίσως τα διαχειριστεί η ΣΤΛ με τον εκκαθαριστή, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Για τα μερίσματα είπε πως αφού γίνει η εκκαθάριση, θα αποτιμηθούν και θα επιστραφούν, μπορεί όμως να είναι κουρεμένα. Για τα δάνεια και τα μερίσματα δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα.

Παραδέχθηκε επίσης πως η απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς να αποσύρει τις καταθέσεις της αποτέλεσε πλήγμα για την τράπεζα και ξεκαθάρισε πως οι μόνοι που στήριξαν το ίδρυμα ήταν οι μικροκαταθέτες και οι δήμοι Λαμίας και Λοκρών.

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς πρότεινε εκτός από συγκέντρωση διαμαρτυρίας να κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι που θα κάνουν πάντως έτσι και αλλιώς και οι μέτοχοι.

Παράλληλα κάλεσε τους παράγοντες του νομού και κυρίως τους βουλευτές να πάρουν την υπόθεση στην πλάτη τους για να κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό οικονομικών.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων την Παρασκευή θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να μάθουν ποιες είναι οι προθέσεις της τράπεζας σε ότι αφορά στις θέσεις εργασίας.

http://www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου