Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ντρέπομαι σαν Έλληνας όταν...

Του Γ.Καλλιώρα
Σήμερα βλέπουμε ότι σε όλο τον πλανήτη γιγαντώνεται το φιλελληνικό κίνημα απέναντι στην απαράδεκτη και εξευτελιστική συμπεριφορά που εφαρμόζει η τρόικα στην πατρίδα μας . Ίσως καθένας από αυτούς κατεβαίνει στους δρόμους για τους δικούς του λόγους αλλά εμένα λίγο με ενδιαφέρει ,εγώ βλέπω ότι αυτοί οι άνθρωποι ταυτίζουν τον αγώνα τους με τον αγώνα του ελληνικού λαού και αυτό ουσιαστικά με νοιάζει σαν Έλληνα πολίτη.

Αλλά ντρέπομαι σαν Έλληνας όταν βλέπω εκατοντάδες ξένους να δημιουργούν κινήματα υπέρ της πατρίδος μου και οι περισσότεροι Έλληνες να κάθονται στις τηλεοράσεις και στις καφετέριες και να τους παρακολουθούν ατάραχοι.
Ντρέπομαι όταν βλέπω στις πορείες διαμαρτυρίας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια άτομα να προσπαθούν να σηκώσουν όλο το βάρος του αγώνα.

Επίσης ντρέπομαι όταν βλέπω τα πολιτικά κόμματα να αδιαφορούν η να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις παραπάνω πορείες και την ευρύτερη οικονομική κατάσταση με οποιοδήποτε τρόπο .Θα ήθελα εδώ να σταθώ λίγο . Εκτιμώ ότι τα κόμματα της αριστεράς δεν έχουν καταλάβει ότι ο αγώνας τους έχει πλέων δικαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο . Αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή και θα πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα πλέων ότι τόσα χρόνια οι αγώνες τους είχαν σαν στόχο την ευημερία του λαού και όχι την κομματική τους προβολή.

Ντρέπομαι επίσης όταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας ζητάει να μην εξαιρεθεί ο μισθός του από τις ανακοινωθείσες περικοπές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. και στους Έλληνες βουλευτές να μην ιδρώνει το αυτί τους . Ντρέπομαι ακόμη περισσότερο όταν Ιταλοί δήμαρχοι καταβάλουν τον μισθό τους υπέρ της χώρας μας και οι Έλληνες πολιτικοί δείχνουν μην έχουν ιδέα για το τι γίνεται στην χώρα μας .
Ντρέπομαι ακόμη περισσότερο όταν βουλευτής της πατρίδος μου φυγάδευσε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ την ώρα που τα παιδιά λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα ,όταν γίνονται περικοπές σε πολύτεκνες οικογένειες , στους εργαζόμενους ,στους εκπαιδευτικούς κλπ . Λογικά και σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας θα έπρεπε οι συνάδελφοι του να τον ξεβρακώσουν και να τον πετάξουν με τις κλοτσιές έξω από την βουλή. Αλλά ποιος να τιμωρήσει ποιον , κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει λέει ο σοφός λαός και πολύ καλά λέει .Αν παραδεχτούμε τον νόμο της κοινωνικής μας ζούγκλας πιστεύω ότι ο παραπάνω βουλευτής θα ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος γιαυτό και τον έδωσαν οι συνάδελφοι του .Θέλω να πω ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του έχουν βγάλει έξω πολύ περισσότερα και έπιασαν τον «ψωριάρη» του χωριού.

Εδώ θα παραμείνω λίγο περισσότερο και θα αναδημοσιεύσω το αποτέλεσμα μιας επιστημονικής έρευνας που αφορά τους Έλληνες πολιτικούς
( http://gr.news.yahoo.com/-201300483.html ).

Επιστήμονες επισημαίνουν πως οι Έλληνες πολιτικοί χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης αφού παρουσιάζουν διαταραγμένη συμπεριφορά, παθολογικό ναρκισσισμό, αλαζονεία και ανασφάλεια.
Γνωστοί επιστήμονες όπως ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος και και ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του "Σωτηρία" κ. Γιώργος Μούσσας, αφού μελέτησαν κινήσεις, ομιλίες, συμπεριφορές και στάσεις των Ελλήνων πολιτικών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στην πλειοψηφία τους χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι επιστήμονες κρίνουν πως οι πολιτικοί μας πάσχουν από παθολογικό ναρκισσισμό, αλαζονεία, διαταραγμένη συμπεριφορά, ψυχική κόπωση και ανασφάλεια.
Όπως τονίζουν οι ψυχίατροι, η διγλωσσία που εντοπίζεται σε αρκετούς Έλληνες πολιτικούς δείχνει ότι κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν σωστά την πραγματικότητα και έχουν κάνει μία δική τους προσέγγιση.
Μάλιστα, σημειώνουν πως το συγκεκριμένο φαινόμενο εάν παρατηρείτο σε ένα μέλος μιας οικογένειας, τότε αυτό το μέλος θα έχρηζε ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Σχετικά με το φαινόμενο των πρόσφατων πολυάριθμων παραιτήσεων, οι ψυχίατροι δηλώνουν πως αυτό δείχνει ψυχική κόπωση.

Πάντως, το καθόλου ενθαρρυντικό στοιχείο για εμάς τους πολίτες είναι πως, σύμφωνα πάντα με τους ψυχιάτρους, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτικών αποτελούν κλινική περίπτωση..
Μόνο έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί η οικονομική κατάντια της χωράς ,και μιλάμε για κατάντια της Ελλάδος και όχι για οικονομική κρίση που μαστίζει τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου .

Προσωπικά τέτοιες εκθέσεις με κάνουν και ντρέπομαι σαν πολίτη μιας χώρας που ανήκει στην πλέων πολιτισμένη και κοινωνικά οργανωμένη ήπειρο του κόσμου . Η χώρα μου είναι μέσα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς , οικονομικούς ,πολιτισμικούς ,αμυντικούς κλπ. Οι πολιτικοί μας σπούδαζαν στα ίδια πανεπιστήμια, με τους αντίστοιχους συναδέλφους τους απ'ολο τον κόσμο ,έχουν γνωριμίες ,επαφές ,κοινές γνώσεις ,παίρνουν πληροφορίες, διασταυρώνουν ειδήσεις, γνώμες, εμπειρίες κλπ οι οποίες δεν δικαιολογούν κατά την γνώμη μου σε τίποτα αυτό το διεθνές ρεζιλίκι που δεχόμαστε σήμερα σαν λαός .

Ναι αλλά το ζητούμενο είναι τι κάνουμε τώρα ; Προσωπικά πιστεύω ότι έτσι όπως έχει καταντήσει η κοινωνία μας είναι θέμα χρόνου πότε το νερό θα ξεχειλίσει από την κύτη του και αλίμονο σε ότι θα βρει μπροστά του .

Γ. Καλλιώρας
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας (ΠΕΠΛΑ)
Μέλος του δικτύου Αχρήματης και Ανταλλακτικής οικονομίας Φθιώτιδος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου