Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΣ: Σύστημα συλλογής οικονομικών δεδομένων ΟΤΑ

Στη δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για την αυτοματοποιημένη συλλογή οικονομικών δεδομένων από το σύνολο των δήμων και των περιφερειών προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος όταν θα λειτουργήσει παραγωγικά θα απαλλάξει τους υπαλλήλους των δήμων από τις πολλαπλές καταχωρήσεις των οικονομικών δεδομένων στις διάφορες φόρμες που τους ζητούνται από πολλούς φορείς, μιας και τα οικονομικά αυτά δεδομένα θα αντλούνται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα, στα οποία ούτως ή άλλως οι υπάλληλοι τα καταχωρούν.Όπως ενημερώνει σχετική τους δημάρχους της χώρας

,
ο υφυπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος, έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για τη συλλογή των οικονομικών δεδομένων, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο ΥΠΕΣ και τώρα βρίσκεται στη φάση ελέγχων και δοκιμαστικής λειτουργίας.
Κατά τη διενέργεια των εν λόγω ελέγχων, θα ελεγχθούν: α) η επικοινωνία μεταξύ κόμβου και των πληροφοριακών συστημάτων στους Δήμους και β) η δυνατότητα λήψης δεδομένων δοκιμαστικά από κάθε δήμο. Για το σκοπό αυτό και για τη διευκόλυνση των προαναφερόμενων ελέγχων, οι δήμοι ταξινομήθηκαν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την κατάσταση των πληροφορικών συστημάτων και των υποδομών τους. Για καθεμία κατηγορία η Δ/νση Μηχανοργάνωσης του υπουργείου, σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε., εκπόνησαν οδηγίες εφαρμογής του εγχειρήματος. Ειδικά για τους δήμους της Β' κατηγορίας, επισημαίνεται ότι το ΥΠΕΣ έχει συνεννοηθεί με τις εταιρείες που τους υποστηρίζουν και έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση υλοποίησης των υπηρεσιών τους με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τονίζεται ότι το υπουργείο θα παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία αυτή για τους Δήμους της Β' κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου