Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αξιος στον τελικό , έχασε από έναν πραγματικό Ηρακλή, ο Γυμναστικός!

Άγγιξε το θαύμα ,έφτασε στον τελικό ,κατέπληξε τους πάντες στη Σύρο και επιστρέφει με ψηλά το κεφάλι έστω και αν έχασε μέσα απο τα χέρια του το κύπελλο.Ο Γυμναστικός έδειξε ότι είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα, μα απέναντι του απόψε είχε μια υπέρ-ομάδα ,τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και έναν ημίθεο τον Ντισπέϊν!
Το αποτέλεσμα αναμενόμενο….ΗΡΑΚΛΗΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 3-0. Η Λαμία αντιστάθηκε μέχρι τα μισά του 3ου σετ, όταν όμως το 15-13 έγινε 15-19, η ομάδα της Ρούμελης… άνοιξε τον δρόμο για τον φετινό Κυπελλούχο, ολοκληρώνοντας τη θαυμάσια πορεία της στο F-8.
Tα σετ: 25-21, 25-20, 25-19.
Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1, Χατζηηλιάδης 4 (4/15 επ., 61% υπ. - 39% άριστες), Κόβακς 18 (12/27 επ., 2 άσοι, 4μπλοκ), Παντακίδης 2 (2/6 επ.), Σιμεούνοβιτς 9 (9/21 επ., 41% υπ. – 32% άριστες), Σφενδυλάκης 3 (3/9 επ.), Γκαράς -λ (54% υπ. - 31% άριστες) / Βλαχόπουλος.
Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 11 (11/22 επ., 67% υπ. - 13% άριστες), Κράβαρικ 9 (6/13 επ., 2 άσοι), Προύσαλης 2, Ντεσπέιν 16 (14/26 επ., 2 άσοι, 53% υπ. - 18% άριστες), Σμαραγδής 8 (3/7 επ., 4 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (7/7 επ., 2 μπλοκ), Στεφάνου -λ (65% υπ. - 47% άριστες) / Μποζίδης, Τζιουμάκας.

Κύπελλο Ελλάδας ήταν και πέρασε λοιπόν. Διοργάνωση από την οποία οι ομάδες μέτρησαν κέρδη και ζημιές ενόψει των πλέϊ οφ του πρωταθλήματος. Από τις 8 ομάδες που έπαιξαν στο «Δημήτρης Βικέλας» τουλάχιστον οι 4 φεύγουν με θετικό πρόσημο από τη Σύρο. Ηρακλής, Λαμία, Παμβοχαϊκός και Παναθηναϊκός επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι στις βάσεις τους σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα Σύρου που μέσα από την συμμετοχή τους στο φάιναλ 8 θα πρέπει να μάθουν από τα λάθη τους. Πάμε λοιπόν.
Ηρακλής: Δεν έχασε σετ στους τρεις αγώνες και έδειξε ότι αυτή τη στιγμή είναι μακράν η καλύτερη ομάδα. Την διαφορά στον Ηρακλή την έκανε ο Ρολάντο Ντεσπέϊν. Παίκτης-ορχήστρα που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι ότι και αν έκαναν. Ο Κουβανός ήταν η ατραξιόν του τουρνουά. Εντυπωσιακός, ουσιαστικός και παθιασμένος ο Ντεσπέϊν πανηγύρισε τον τέταρτο εν Ελλάδι τίτλο του, πρώτο με τον Ηρακλή.
Λαμία: Το έκανε και πάλι το θαύμα του ο Ανδρεόπουλος.
Σεμνά και ταπεινά η Λαμία ήταν το αλατοπίπερο της διοργάνωσης. Με παίκτες που ιδρώνουν την φανέλα και με την πιο ουσιαστική τριπλέτα ξένων η Λαμία έκανε την υπέρβαση στη Σύρο. Με σωστή τακτική και χωρίς τυμπανοκρουσίες η Λαμία πήρε αυτό που άξιζε στο φάιναλ 8. Είχε τύχη αλλά την κυνήγησε και τίποτα δεν της δόθηκε απλόχερα.
Ολυμπιακός: Ακόμη και οι αντίπαλοί του τον περίμεναν να εμφανιστεί καλύτερος. Η ομάδα του Καλμαζίδη σώθηκε από θαύμα στον προημιτελικό και στον ημιτελικό με τον Ηρακλή έδειξε σε μέγιστο βαθμό τις αδυναμίες του στα άκρα. Εκεί πόνεσε ο Ολυμπιακός αφού ο Νοβότνι έπαιξε απροπόνητος και σε κανένα σημείο του τουρνουά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Ο αντικαταστάτης του, Πορτορικανός Φιγκερόα δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ολυμπιακός της Σύρου ήταν ομάδα χωρίς ταυτότητα και προσωπικότητα. Του βγήκαν στο τερέν όλα τα προβλήματα που «κουβαλάει» τους τελευταίους δύο μήνες.
Παναθηναϊκός: Όπου «φτωχός», αγωνιστικά, και η μοίρα του. Ο Παναθηναϊκός άξιζε να παίζει τελικό αλλά στάθηκε άτυχος. Έπαιξε, πάλεψε, ίδρωσε αλλά δεν τα κατάφερε. Κάτι η απειρία των παικτών του, κάτι η ατυχία που χτύπησε την ομάδα με την απώλεια του Βούλγαρου Κόλεφ, κάτι οι επιλογές των πασαδόρων στις πέντε ευκαιρίες για πρόκριση που είχαν στον ημιτελικό, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που στέρησαν από το «τριφύλλι» την διάκριση. Σίγουρα οι διοικούντες την ομάδα δεν πρέπει να αισθάνονται τόσο άνετα με την παρουσία των Κοτσιλιάνου, Ζουπάνι στην ομάδα. Ειδικά ο Κοτσιλιάνος εξέθεσε άπαντες στην ομάδα με την απόδοσή του και έδειξε ότι αν τον είχαν κρατήσει ίσως ουδείς στον Παναθηναϊκό να μίλαγε τώρα για υποβιβασμό.
Παμβοχαϊκός: Η ομάδα του Ζαλμά κέρδισε και πάλι τον σεβασμό όλων. Ειδικά στα δύο πρώτα σετ με τον Ολυμπιακό ο Παμβοχαϊκός έπαιξε βόλεϊ υψηλών απαιτήσεων. Έχασε την πρόκριση όχι γιατί ήταν κατώτερος του αντιπάλου. Την έχασε από λάθος απόφαση του επόπτη την οποία δεν άλλαξε ο Καραμπέτσος αλλά και από λάθος του Δημητρακόπουλου στην συμπεριφορά του που στέρησε από την ομάδα του την συμμετοχή του στο πέμπτο σετ. Αδικήθηκε ο Παμβοχαϊκός ο οποίος δικαιούταν να είναι τουλάχιστον στους τέσσερις.
Φοίνικας: Η μεγάλη απογοήτευση του φάιναλ 8. Θα μπορούσαμε να γράψουμε χιλιάδες λέξεις για τα αίτια της απογοητευτικής παρουσίας των Συριανών στη διοργάνωση. Τα λάθη που οδήγησαν τους Συριανούς στον αποκλεισμό δεν είναι λάθη ενός αγώνα. Έχουν να κάνουν γενικότερα με την ομάδα η οποία ανέβασε χωρίς λόγο και αιτία τον πήχη των απαιτήσεων της. Μια ομάδα που παίζει χωρίς ουσιαστικά χωρίς τη βοήθεια ξένων παικτών (ο Ντόκιτς δεν έχει επιβεβαιώσει την αξία του), μια ομάδα που «ψήλωσε» απότομα όταν κέρδισε τον Ηρακλή που έπαιζε χωρίς τον Ντεσπέιν και τον Παμβοχαϊκό που έπαιζε χωρίς τον Ντουσάρμ. Οι «νησιώτες» δεν υπολόγισαν τη Λαμία και την .πάτησαν στον προημιτελικό. Και να πεις ότι δεν ήξεραν. Από αυτήν είχαν χάσει πριν από έναν μήνα στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα. Ο Φοίνικας θα χρειαστεί αρκετές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα το καλοκαίρι για να μπορέσει την επόμενη σεζόν να διορθώσει τα λάθη που έγιναν φέτος. Κυρίως στις επιλογές των ξένων παικτών. Ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα των Συριανών είναι η απουσία τους από το νησί. Αυτό που γινόταν πριν από τρία χρόνια στο νησί όταν η παρέα του Καλντέϊρα έβγαινε για καφέ και γινόταν κοσμοσυρροή λείπει από τους Συριανούς.
ΠΑΟΚ: Ήξερε ότι κόντρα στον Ηρακλή η τύχη του ήταν προδιαγραμμένη. Ήξερε επίσης ότι χωρίς τον τιμωρημένο Μπορόβνιακ οι ελπίδες για πρόκριση ελαχιστοποιούνταν. Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο φάιναλ 8 της Σύρου κρίνεται αδιάφορη.
Άρης: Η ομάδα του Γιάτση απογοήτευσε. Οι «κιτρινόμαυροι» .έμειναν στους πανηγυρισμούς της νίκης επί του συμπολίτη τους ΠΑΟΚ και όταν ήρθαν στη Σύρο για να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό έμοιαζαν .υπνωτισμένοι. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, ομάδα που δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτή που είδαμε να κερδίζει τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο.
Επιμέλεια: Παντελής Λώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου