Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πατάτε κύριε; Όχι κυρά μου, εγώ κυλίμια χαλιά!

Κυρία και αθίγγανος επιπλέων εν Μαλιακώ, θολώ και μολισμένω:
-Πατάτε κύριε;
-Όχι κυρά μου, εγώ κυλίμια χαλιά!
Το «Κίνημα της Πατάτας» δεν έχει φτάσει ακόμα στο απόγειό του…
Όταν φτάσει, οι πατάτες θ’ απογειώνονται απ’ τα χέρια των καταναλωτών - που θα τις έχουν σε τιμή συμφέρουσα αγοράσει απ’ τους παραγωγούς, που θα τις έχουν πουλήσει με σωστό κέρδος (κάτι σα fair play) - και θα προσγειώνονται στα κεφάλια των πολιτικών (ή Λαμιώτικα: πουλητικών…), που μας έφτασαν εδώ.Μέχρι τότε το κίνημα θα έχει πλαισιωθεί από ντομάτες - που φθάνει και η σεζόν - ή αγγουράκια, αλλά και γαλακτοκομικά που οργανώνονται οσονούπω.
Επί τέλους οι Έλληνες καταλαβαίνουμε ότι η σβουριχτή είναι καλύτερη απ’ την αρπαχτή!

Οι μέχρι πρότινος κατ’ επάγγελμα φοροειπράκτορες, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εισπράξουν κι ακατέργαστα γνήσια Ελληνικά προϊόντα• κι όχι μόνο το αντίτιμό τους που λυμαίνονταν τόσα χρόνια! Και για οικονομία στα μεταφορικά, ας σημαδέψουμε κατ’ ευθείαν στο αδηφάγο στόμα τους.

Το θολό τοπίο της ελληνικής πολιτικής θα ξεκαθαρίσει όταν θα βλέπουμε πού πατάμε και πού υπάρχει κινούμενη άμμος (που σηκώνει τόνους ψήφων με ψεύτικες υποσχέσεις και πατάει (-πατάτε κύριε;)) στα κορμιά των ψηφοφόρων, για να περάσει τα μνη- μνη-μνημόνια που τους αποδεκατίζουν σκυμμένους μες το βούρκο.

Η κατάργηση των μεσαζόντων είναι μια αληθινή πράξη ζώντων.
Αν μάλιστα καταργήσει και τα ζώντα ζώα που καβάλησαν τους ανθρώπους τόσα χρόνια και καταργήσει την καβάλα γενικώς, προωθώντας την αυτοδιαχείριση, τότε θα’ ναι μια πράξη αθόρυβα, ειρηνικά κι αναίμακτα πιο επαναστατική από κάθε πολιτική, που αναλίσκεται σε λόγια...
Πατάτε, λοιπόν, και σε λίγο... θα πετάτε!

Μη Ράμνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου