Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Λαμία: οι πολίτες οργανώνονται από μόνοι τους-Κάλεσμα για την Τετάρτη 7 Μαρτίου

Οι πολίτες ξεπέρασαν τις συλλογικότητες και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες από μόνοι τους. Τα μηνύματα, που έρχονται είναι ότι κυρίως μέσα από τους χώρους εργασίας, οργανώνονται και καταγράφουν τις παραγγελίες , ενώ στην συνέχεια αναζητούν μέσα από το ίντερνετ επαφή απ΄ευθείας με τους παραγωγούς για να πετύχουν τις καλύτερες τιμές. Κατ΄ αρχήν οι συνάδελφοι μεταξύ τους και μετά ο γνωστός του γνωστού, ο συγγενής, ο κουμπάρος και πάει λέγοντας...Τις 3 τελευταίες ημέρες έχουν παραγγελθεί πολλοί τόνοι πατάτας και όλοι ψάχνονται και για άλλα προϊόντα...

Οι πληροφορίες θέλουν το κίνημα της "πατάτας" στη Φθιώτιδα να έχει ξεκινήσει από τους πυροσβέστες, όπου τα μπλοκάκια με τις παραγγελίες έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, ενώ φαίνεται να επεκτείνεται και σε άλλες υπηρεσίες και κλάδους..

"Βαρεθήκαμε να περιμένουμε γιατί σε άλλους νομούς τα καταφέρνουν και οργανώνονται. Εμείς εδώ στις πλατείες είμαστε 50-100 άτομα και τσακωνόμαστε μεταξύ μας ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Τον κόσμο που πεινάει δεν τον ενδιαφέρουν τα κόμματα. Το μόνο που θέλουν είναι πρωτοβουλίες και πρακτικές λύσεις για να πάρουν μια ανάσα στα οικονομικά τους, αφού καθημερινά νιώθουν να πνίγονται..", έλεγε στο LR, ένας απλός πολίτης.

Κάλεσμα για την Τετάρτη

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των συνανθρώπων μας από την Κατερίνη οι οποίοι διέθεσαν πατάτα στη μισή τιμή ερχόμενοι απ΄ευθείας σε επαφή με παραγωγό από το Νευροκόπι (75 τόνοι σε 20 ώρες μέσω διαδυκτίου!!!) αχρηστεύοντας τον μεσάζοντα, πάμε όλοι μαζί να οργανώσουμε τις δικές μας δράσεις αυτομείωσης των τοκογλυφικών τιμών στα αγροτικά μας προϊόντα.

Καλούμε λοιπόν όσους παραγωγούς της περιοχής μας και όσους καταναλωτές ενδιαφέρονται, την Τετάρτη στις 8 το βράδι στο Εργατικό Κέντρο, να έρθουν για να βρούμε μαζί τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσουμε την αυτοδιάθεση βρώσιμων καταρχάς αγροτικών προϊόντων (όπως πατάτα, λάδι, ρύζι) μέσω απ΄ευθείας παραγγελιών από τους καταναλωτές. Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστεί η συμμετοχή, το μυαλό και οι προτάσεις όλων. Είμαστε όμως σίγουροι ότι σύντομα θα μπορέσουμε να διαθέσουμε προϊόντα σε αληθινές τιμές σε έναν ανοιχτό χώρο στην πόλη μας. Κόντρα στην εξαθλίωση, την πείνα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιβάλλουν οι «δανειστές» σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ντόπιου δικτατορικού καθεστώτος, ορθώνουμε το δικό μας τείχος αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αυτοπροστασίας. Δεν θα μας τρελάνουν αυτοί, θα τους τρελάνουμε εμείς!

Οι Συλλογικότητες της Λαμίας (ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΜΙΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΕΠΑΜ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΜ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ , ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και όλοι οι αυτόνομοι ενεργοί πολίτες της Φθιώτιδας)

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου