Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

5.500 γιατροί - 335 οδοντίατροι με σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ

Περίπου 2.000 θέσεις θα καλύψουν νέοι γιατροί
Στον «αέρα» βγαίνει αυτήν την εβδομάδα η προκήρυξη πρόσληψης 5.500 θεραπευτών Ιατρών όλων των ειδικοτήτων, με συμβάσεις μίσθωσης έργου διετούς διάρκειας, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται και δεύτερη προκήρυξη 335 θέσεων Οδοντιάτρων, ενώ εκκρεμεί η έγκριση νέου αιτήματος εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επιπλέον 5.000 Ιατρών στον Οργανισμό, με τριετείς συμβάσεις.



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνος - Εργασία», η σύναψη των νέων 5.500 συμβάσεων θα γίνει στα πρότυπα τον συμβάσεων με τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.´
Από το σύνολο των θέσεων οι 1.500-2.000 θέσεις θα αφορούν νέους γιατρούς (που έχουν πάρει ειδικότητα την τελευταία πενταετία) και δεν διαθέτουν αξιόλογη εμπειρία ή δικό τους ιατρείο.
Οι γιατροί αυτοί θα εντάσσονται στον Οργανισμό Υγείας με βασικό κριτήριο τις γνώσεις και τον βαθμό του πτυχίου τους, ενώ η πριμοδότηση αυτή αποτελεί μια σαφή «απάντηση» της κυβέρνησης στο μέτωπο των Ιατρών που θεωρεί τις θέσεις στον ΕΟΠΥΥ ως χαμηλά αμειβόμενες.
Από το σύνολο των γιατρών της προκήρυξης, οι 2.000 θα ανήκουν στην ειδικότητα Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής, οι 1.000 θα είναι Παιδίατροι και οι υπόλοιποι 2.500 όλων των άλλων ειδικοτήτων, όπως: Καρδιολόγου, Γυναικολόγου, Οφθαλμίατρου, Ωτορινολαρυγγολόγου, Ορθοπεδικού, Δερματολόγου, Νευρολόγου, Ψυχιάτρου, Πνευμονολόγου, Ουρολόγου, Γαστρεντερολόγου, Ρευματολόγου, Ενδοκρινολόγου και Αλλεργιολόγου.
Προϋποθέσεις
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ανώτατης ιατρικής και φαρμακευτικής σχολής αντίστοιχα, της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Επίσης, οφείλουν να προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ πρόσφατο πιστοποιητικό του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής τους, που πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται η ειδικότητα και αν ο ιατρός κατέχει άλλη έμμισθη θέση.
Επιπρόσθετα κριτήρια για την επιλογή τους είναι τα εξής:
α) Κατά την επιλογή, προτεραιότητα έχουν οι ιατροί οι οποίοι δεν έχουν άλλη έμμισθη θέση στον δημόσιο τομέα ή σε ΝΠΔΔ.
β) Οι συμβαλλόμενοι ιατροί δεν πρέπει:
Να απασχολούνται σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά εργαστήρια και φαρμακεία, συμβεβλημένα με τον ΟΑΕΕ ή να είναι μέτοχοι στα ανωτέρω, αυτοί, οι σύζυγοι ή τα τέκνα τους.
Να έχουν έγγραφες παρατηρήσεις σε εκθέσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών του οργανισμού ή άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών του Δημοσίου.
Να έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογράφηση, δωροδοκία.
Να έχουν απολυθεί από τον ΟΑΕΕ εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, με απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Να έχει καταγγελθεί η σύμβαση από τον ΟΑΕΕ για αντισυμβατική συμπεριφορά από δόλο ή αμέλεια που αποδεικνύεται από έγγραφα στοιχεία του Οργανισμού ή από δικαστική απόφαση.
Αιτήσεις από 15 Μαρτίου για 350 θέσεις στον Οργανισμό Υπηρεσιών Υγείας
Τριακόσιοι πενήντα Ιατρούς και Οδοντιάτρους θα απασχολήσει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας δώδεκα μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Μαρτίου, έως και τις 30 Μαρτίου.
Το νέο προσωπικό θα απασχολείται για 27 ώρες την εβδομάδα σε ωράριο που συμφωνείται από τον συμβαλλόμενο και τον διευθυντή της Μονάδας και με συνολική αμοιβή 21.600 ευρώ ανεξαρτήτως περιστατικών, οι οποία θα καταβάλλεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του φορέα στις περιοχές Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσων, Εβρου, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηράκλειου Κρήτης, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης (στη διεύθυνση www.eopyy.gov.gr ) και εφόσον κληθούν από τον ΕΟΠΥΥ με έγγραφο στο οποίο θα περιγράφονται οι ειδικότητες και ο αριθμός των ιατρών και οδοντιάτρων με τους οποίους ο Οργανισμός προτίθεται να καλύψει άμεσες και επιτακτικές ανάγκες ανά Νομό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αντίγραφο της αίτησής τους στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.
Το επόμενο βήμα για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του φορέα είναι να διαβιβάσουν τις αιτήσεις που θα παραλάβουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, την επόμενη της λήξης προθεσμίας υποβολής της αίτησης στην υπηρεσία τους, προκειμένου να ξεκινήσει η επιλογή των ενδιαφερομένων. Οι θέσεις αφορούν επαναπροκήρυξη, καθώς πρόκειται για όσες δεν καλύφθηκαν από τον περσινό διαγωνισμό πρόσληψης των 1.400 ιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/7/13, 7:56 μ.μ.

    ENAN ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή