Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Ένα λίτρο φως» σε 1 εκατ. παράγκες – Δείτε πώς φτιάχνεται το ηλιακό μπουκάλι-λάμπα (video)

Το μπουκάλι-λάμπα του ενός λίτρου που ανέπτυξαν φοιτητές του ΜΙΤ σε συνεργασία με τον Mac Diaz, ιδρυτή του MyShelter Foundation λειτουργεί ως εξής: γεμίζεται με νερό και χλωρίνη και τοποθετείται στην τρύπα μιας μεταλλικής οροφής. Το ηλιακό φως διαθλάται μες το υγρό και δημιουργεί καθαρή ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός. Η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης. Τα μπουκάλια δεν θερμαίνονται και είναι σχεδιασμένα να παράγουν καθαρό φως για πέντε χρόνια.Το πρόγραμμα χρηματοδοτούν οι Pepsi, Bosch και άλλες εταιρείες και έχει σκοπό να φέρει το φως στο ⅓ των Φιλιππινέζων που ζουν στο σκοτάδι.
Δείτε στο video πώς φτιάχνεται το μπουκάλι-λάμπα.

Πριν από λίγο καιρό μεταδώσαμε στο econews την είδηση για το ηλιακό μπουκάλι-λάμπα που «φωτίζει» τα φτωχά νοικοκυριά με νερό και χλωρίνη και το οποίο έχει κυριολεκτικά μεταμορφώσει τη ζωή 10.000 κατοίκων των παραγκουπόλεων της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, Μανίλα.

To My Shelter Foundation, το ίδρυμα που βρίσκεται πίσω από αυτή την εκπληκτική δράση επεκτείνει την καμπάνια που ακούει στο όνομα «Isang Litrong Liwanag» με σκοπό να φωτίσει με αυτά τα θαυματουργά πλαστικά μπουκαλάκια ένα εκατομμύριο παραπήγματα στη Μανίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου