Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Είσαι άρρωστος; Πάρε φάρμακα Made in India ή Made in Pakistan…

Το ότι θα βάζαμε το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την Υγεία, πάνω από τα χρήματα, αυτό μόνο ένας Έλληνας υπουργός θα μπορούσε να το πετύχει.Ο ίδιος Έλληνας υπουργός θα πρέπει να είναι ο μοναδικός στον κόσμο, όταν μιλάει για φάρμακα «ισάξια» και αναφέρεται σε αντίτυπα φαρμάκων, τα περίφημα «γενόσημα» και …ισχυρίζεται ότι είναι το ίδιο καλά με τα πρωτότυπα.

Κάπως έτσι, ισχυρίζεται ότι έχει περιορίσει τις σπατάλες στη Δημόσια Υγεία. Μα, το θέμα υπουργέ μας, ήταν να περιορίσεις τις σπατάλες και να διώξεις τα τρωκτικά της Υγείας, χωρίς επιπτώσεις για τους πολίτες. Θέλεις να σου προτείνουμε και άλλο τρόπο, για να εξαφανιστούν τελείως οι αετονύχηδες της Υγείας; Να κόψεις τα πάντα. Έτσι θα είναι όλα πολύ καλύτερα.
Αλλά, προς το παρόν, προτιμάς να υποχρεώνεις τους γιατρούς να συνταγογραφούν πλέον με βάση τη δραστική ουσία κάθε φαρμάκου (!!!) και όχι με συγκεκριμένο φάρμακο.
Δηλαδή, ο φαρμακοποιός θα είναι υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο με βάση την ουσία του! Και αυτό το φάρμακο εννοείται θα είναι αντίγραφο του πραγματικού, θα είναι ένα γενόσημο, Made in India ή Made in Pakistan.

Κατά πρώτον απορούμε πώς ακόμα δεν έχεις αναρωτηθεί γιατί αυτά τα φάρμακα είναι φθηνότερα; Κατά δεύτερον τέτοια φάρμακα έπρεπε να παίρνεις εσύ και όχι να τρέχεις άρον – άρον από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, όταν αντιμετώπισες πρόβλημα με την υγεία σου στη Βέροια, αλλά ο τομογράφος ήταν χαλασμένος…

newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου