Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδρούν στην αξιολόγηση οι δάσκαλοι

«H κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς», τονίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του...
με αφορμή την ψήφιση του νέου μισθολόγιου- βαθμολόγιου, τα Προεδρικά Διατάγματα που ετοιμάζονται για την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης, αλλά και τη νέα εγκύκλιο υπ' αριθμόν 14841/Γ/13-2-12, του υπ. Παιδείας, για το ίδιο θέμα.Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές, «Η απόλυτη σύνδεση μισθού και βαθμού με την αξιολόγηση- απόδοση, είναι μία θέση που απορρίπτεται ακόμα και από τους πιο ένθερμους θιασώτες της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Ο ''ελεύθερα'' εξαρτώμενος από τη διοίκηση και το υπουργείο εκπαιδευτικός θέλουν να είναι υποτακτικός και χωρίς αντιστάσεις για τα όσα μας επιβάλλει η καταστροφική ''τροϊκανή'' εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική τους».

Οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι «η λεγόμενη αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση των σχολείων θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά. Τόσο η κατεύθυνση της εφαρμοζόμενης τροϊκανής πολιτικής όσο και η διεθνής εμπειρία όπου εφαρμόστηκε εκεί οδηγούν».

Οι καθηγητές, επίσης, θεωρούν ότι «η αξιολόγηση θα είναι το κύριο εργαλείο για τις απολύσεις εκπαιδευτικών» και γι' αυτό απευθύνουν έκκληση «σε όλους τους σχολικούς συμβούλους, σε όλους τους διευθυντές σχολείων, σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών. Κανείς εκπαιδευτικός αξιολογητής. Κανείς εκπαιδευτικός συνεργός στις απολύσεις. Δεν έχει θέση στον κλάδο όποιος συνεργήσει σε απολύσεις. Πρέπει να διαλέξουν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης με ποιον είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου