Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η Ανάβρα στα Διεθνή ΜΜΕ ως πρότυπο λειτουργίας και ανάπτυξης

Προωθείται ως πρότυπο λειτουργίας και ανάπτυξης
Η περίπτωση της Ανάβρας συνεχίζει ακόμη και εν μέσω κρίσης να απασχολεί τα ΜΜΕ. Ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία σε ρεπορτάζ που κάνουν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα κάνουν αναφορά στην Ανάβρα ως ένα θετικό δείγμα λειτουργίας και ανάπτυξης.Στις 27-01-2012 συνεργείο της Δανέζικης κρατικής τηλεόρασης (Link: http://dr.dk/nyheder) υπό τον δημοσιογράφο Jakob Illeborg ήρθε στην Ανάβρα για επιτόπιο ρεπορτάζ και συνέντευξη από τον κ. Δημήτρη Τσουκαλά, πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας.
Την επόμενη μέρα 28-01-2012 έφθασε στην Ανάβρα συνεργείο από την αυστριακή τηλεόραση (OSTERREICHISCHER RUNDFUNK http://ORF.at) με επικεφαλής τη δημοσιογράφο Mag. Burgit Bock με σκοπό να κάνει ντοκιμαντέρ για την Ανάβρα και να πάρει συνέντευξη από τον κ. Τσουκαλά. Ήδη τα πλάνα από την Ανάβρα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο (link: http://tvthek.orf.at/programs/1328-Weltjournal)
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν η Ανάβρα έγινε αντικείμενο επιτόπιων ρεπορτάζ και προβολής από τα ακόλουθα διεθνή ΜΜΕ:
Στις 14-10-2011, στην εκπομπή The World (www.theworld.org) που είναι συμπαραγωγή της διεθνούς υπηρεσίας του BBC (World Service) και του αμερικανικού δημόσιου ραδιοφώνου Public Radio International (PRI). Ο δημοσιογράφος Κλάρκ Μπόιντ βρέθηκε στην περιοχή και την ανέδειξε μέσω της εκπομπής της . Στις 27-09-2011 το αμερικανικό ψηφιακό κανάλι Ellopia TV Astoria U.S.A., (www.ellopiatv.com) και η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη, μετέδωσαν σε όλη την Αμερική τη φυσική ομορφιά της Ανάβρας.
Στις 8-04-2010 από το NTDTV (www.ntdtv.com ) ανεξάρτητο δορυφορικό, μη κερδοσκοπικό κανάλι που εκπέμπει σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Κίνα), οι δημοσιογράφοι Ηλίας Παπαϊωάννου, Γιώργος Τζόκας (link: http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/ _europe/2010-10-29/146053197629.html) βρέθηκαν στην Ανάβρα, ενώ το ίδιο έγινε στις 25-05-2009 από την τηλεόραση της Deutsche Welle (DW-TV, www.dw-world.de), με τον δημοσιογράφο Μιλτιάδη Αρσενόπουλο.
http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου