Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

MEGA διαστρέβλωση της αλήθειας

Έτυχε να δω σήμερα τους σχολιασμούς δημοσιογράφων του MEGA και του ΑΝΤ για την ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Κου Προβόπουλου στο ΙΟΒΕ . Ο δημοσιογράφος του MEGA είπε ότι στη φράση του "Η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί, αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπισθεί εγκαίρως, πριν αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις. Προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες..." φωτογραφίζει το ΠΑΣΟΚ ενώ ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ μίλησε για συνολική ευθύνη και των δύο κομμάτων. Διάβασα το κείμενο και πουθενά δεν είδα αυτό που υπονοεί ο δημοσιογράφος του MEGA αντίθετα από το κείμενο προκύπτει αυτό που είπε ο ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ. Να θυμίσω το θηριώδες έλλειμμα του 2009 : 35 δισ ευρώ!!!
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Μην εμπιστεύεστε σχόλια και εκτιμήσεις εάν δεν έχετε διαβάσει το πλήρες κείμενο της όποιας δήλωσης.


Συμπληρώνω το παραπάνω άρθρο με αυτό που γράφουν ΤΑ ΝΕΑ σήμερα 20-1-2012
"Βαριές αιχμές κατά των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή άφησε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά τη διάρκεια πα-ρουσίασης βιβλίου στο ΙΟΒΕ. Ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα από
τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, η χώρα δεν θα βρισκόταν στη σημερινή κατάσταση. Οπως είπε χαρακτηριστικά «η πορεία της χώρας προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις. Προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες». Επειδή αρχικά η συγκεκριμένη αναφορά εκτιμήθηκε ότι αφορούσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το περιβάλλον του κ. Προβόπουλου διευκρίνισε αργότερα ότι ήδη από τις αρχές του 2008 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου