Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ειδικά δημοτικά τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης για μη έχοντες

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιτρέπει στους δήμους να απαλλάσσουν τις ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού από τα υπέρογκα τέλη και τις αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας στις δημοτικές παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης, επεκτείνοντας και σε αυτές τα ειδικά τιμολόγια που ισχύουν για τους πολυτέκνους, προανήγγειλε στην Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Μουλόπουλου, είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με τις δημοτικές επιχειρήσεις, ώστε τα ειδικά τιμολόγια να διευρυνθούν και σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ σχολιάζοντας την σφοδρή κριτική που άσκησε ο ερωτών βουλευτής τόνισε ότι «δεν πρέπει να συγχέει κανείς θεσμικές μεταρρυθμίσεις με τη συγκυρία και τις οικονομικές δυσχέρειες ορισμένων δήμων».

Από την πλευρά του ο κ. Μουλόπουλος υποστήριξε ότι «οι δημότες βλέπουν το πραγματικό πρόσωπο του ‘’Καλλικράτη’’ και βιώνουν την υπολειτουργία των οργάνων και των υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη και τις συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ και της έμμεσης φορολογίας».

Μάλιστα κατέθεσε ενδεικτικά λογαριασμούς ύδρευσης από δήμους της Κορινθίας και της Θεσσαλίας, όπου φαίνεται ότι οι δημότες πληρώνουν τέσσερις φορές παραπάνω την κατανάλωση νερού, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Οπως είπε, εξάλλου, «η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και η απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν συνδέεται μόνο με τη δύσκολη, οικονομική κατάσταση, αλλά αποτελεί στρατηγική επιλογή του Καλλικράτη και βαραίνει τα νοικοκυριά των δημοτών που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον τέλη και έμμεση φορολογία».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου