Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Ιδρύστε Κέντρα Αστέγων» προτροπή προς τους Δημάρχους

Η οικονομική κρίση που οδηγεί δεκάδες ανθρώπους στην εξαθλίωση καθιστά επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας υποδομών περίθαλψης και φροντίδας.
Η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κυρία Φώφη Γεννηματά, μιλώντας την Παρασκευή στη γενική συνέλευση της Περειφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής, ζήτησε από τους φορείς της αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν στη δημιουργία Κέντρων Διανυκτέρευσης Αστέγων, τα οποία επιπλέον θα προσφέρουν τροφή, βασικές υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτική υποστήριξη.
Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με τη συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας και να υλοποιηθεί από τον Δήμο Αθηναίων καθώς και όσους δήμους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα η κυρία Γεννηματά σημείωσε:

«Προτείνω - και ήδη έχω αναλάβει πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση- την προώθηση ενός ειδικού προγράμματος για τους αστέγους με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας και των δήμων οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση».

Στους άστεγους, όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, θα προσφέρεται τροφή, διανυκτέρευση, υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτική υποστήριξη.

«Η έννοια της διανυκτέρευσης δεν είναι τυχαία, καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ιδρύματα, αλλά να προσφέρουμε αξιοπρέπεια στους αστέγους και να τους προτρέψουμε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, να τους βοηθήσουμε να εργαστούν και να δημιουργήσουν ξανά», κατέληξε.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου