Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η παλιά Δημοτική Αγορά ήταν "βρώμικη" και γκρεμίστηκε, το Λαογραφικό ακολουθεί;

Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου Λαμιώτες και κυρίως της γενιάς μου που δωρίσαμε στο Λαογραφικό Μουσείο οικογενειακά κειμήλια ανεκτίμητης συναισθηματικής και λαογραφικής αξίας.
Όταν δωρίζαμε ως οικογένεια τα αντικείμενα των προγόνων μας, χαρήκαμε και γεμίσαμε περηφάνια που συμβάλαμε στην λειτουργία του Μουσείου αυτού. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερεί αυτό το συναίσθημα.Κανείς από την αρμόδια αρχή δεν έχει το δικαίωμα να "προσβάλει΄' τα εκθέματα αυτά.Και όταν λέω προσβάλει, εννοώ την απαράδεκτη εικόνα του εξωτερικού χώρου του Μουσείου.
Μια άθλια εικόνα, εγκατάλειψης και βρώμας. Αυτή ήταν και η δικαιολογία, αν δεν κάνω λάθος, που είπαν κάποιοι, και θέλησαν να γκρεμίσουν την Δημοτική Αγορά. Εστία μόλυνσης άκουσα, και βλέπω και το Λαογραφικό Μουσείο να είναι πια εστία μόλυνσης με τόσα σκουπίδια, πεταμένα αντικείμενα, πλαστικά μπουκάλια κ.ά. Δηλαδή οδηγούμαστε στο "γκρέμισμά" του;
Πριν αποφασίσετε κε Αντιδήμαρχε Πολιτισμού να στείλετε οποιαδήποτε απάντησή σας, παρακαλώ πολύ αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε τις φωτογραφίες που μόλις τράβηξα που αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο για την άσχημη εικόνα του Μουσείου μας.
Θα ήθελα τέλος να ρωτήσω, αν ισχύει η πληροφορία ότι το Μουσείο είναι συνεχώς κλειστό.Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αναγνώστρια

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου