Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ανάπλαση του λόφου των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Φωτογραφίες από τον καθαρισμό της Πρωτοβουλίας  εδώ
Κύριε Δήμαρχε,
Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε πως στοχεύετε να αναπλάσσετε τον πιο πάνω αναφερόμενο χώρο. Το τι ακριβώς θα κάνετε δεν το γνωρίζουμε. Επειδή όμως οι παρόμοιες παρεμβάσεις αλλά και τα έργα σας – κατά την γενική παραδοχή των Λαμιωτών – δεν είναι λειτουργικά αλλά και από την αισθητική τους παρουσία ήταν πολύ χειρότερα των προσδοκιών μας – για παράδειγμα το χώρος του Στρατοπέδου του λοχαγού Τσαλτάκη, η Πλατεία Λαού, σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές, οι αθλητικοί χώροι κλπ., θάθελα να σας κάνω μια πρόταση.

Θα πρότεινα κ Δήμαρχε, να προβείτε στη διενέργεια ενός διαγωνισμού στον οποίο να συμμετάσχουν, κατά κύριο λόγο, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί μας. Σκοπός τους θα είναι ο σχεδιασμός και η μελέτη του χώρου. Η ανάρτηση των έργων τους σε δημόσιο χώρο (αίθουσα εκδηλώσεων Λεωνίδου) η ψηφοφορία για το καλλίτερο όσον αφορά τη λειτουργικότητα, την αισθητική, το κόστος κ.λ.π. και η βράβευση του καλλιτέχνη με μια τιμητική πλακέτα και μια μόνιμη επιγραφή με το όνομά του στον δημιουργηθέντα χώρο. Κανένα χρηματικό έπαθλο!!

Πιστεύω ότι με μια τέτοια διενέργεια, όχι μονάχα για το εν λόγω έργο, αλλά και για κάθε άλλο παρόμοιο, θα κάνετε τους συμπολίτες μας ενεργούς, πιο υπεύθυνους, νοιαζόμενους για κάτι που θα έχει σχέση με την καλλίτερη ποιότητα ζωής τους. Δώστε την ευκαιρία και κάνετε τους κατοίκους της πόλης κοινωνούς στα δρώμενα. Οι όποιες αποφάσεις σας ας παίρνονται όχι μονάχα από σας και κάποιους τεχνοκράτες συμβούλους ή υπαλλήλους, αλλά και από εμάς. Ανατρέξτε στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου των προγόνων μας και θαυμάστε τα αποτελέσματα των έργων τους. Οι προσπάθειες ήταν πάντοτε συλλογικές και γι’ αυτό τα αποτελέσματά τους θαυμάζονται ακόμα και σήμερα. Εν αναμονή!!

Νίκος Ταξ. Δαβανέλλος
Δάσκαλος
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Εφημερίδα ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
21, 22 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου