Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τι πρέπει να ξέρετε για τις επισκέψεις στους γιατρούς...

Που μπορείτε να καταγγέλλετε περιπτώσεις 
κακής συμπεριφοράς ή και χρηματισμού...

Τα παράπονα και οι καταγγελίες, που φτάνουν από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ) μετά το νέο σύστημα που προσπαθεί να εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας, είναι πάρα πολλές, αλλά ανώνυμες.

Tο LamiaReport.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο για να υπάρξουν κάποιες απαντήσεις και φυσικά να ενημερωθούν οι πολίτες που ακριβώς μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους.

Διαβάστε παρακάτω τις πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις του Προέδρου κ. Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου.

L.R: Φτάνουν καταγγελίες για συναδέλφους σας στον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας?
Απάντηση: Υπάρχουν προφορικές και ανώνυμες καταγγελίες για κακή διαχείριση και συμπεριφορά. Βέβαια ανώνυμη καταγγελία=συκοφαντία.

L.R: Τι μέτρα παίρνει ο Σύλλογος γι΄αυτό και τι συστήνει στους ασφαλισμένους. Που και με ποιον τρόπο πρέπει να απευθύνονται αν θέλουν να καταγγείλουν κάτι?
Απάντηση: Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας έχει ήδη επισημάνει με Ανακοίνωση- Δελτίο τύπου. που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ (διαβάστε εδώ), σχετικά με τις υποχρεώσεις των γιατρών καθώς και τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων από αυτούς. Η οποιαδήποτε ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία να γίνεται στον αναπληρωτή Διευθυντή του πρώην ΙΚΑ κ. Καραγεώργο στο 22310 56401 και στην Διευθύντρια της ΥΠΑΔ κας Σακκά στο 22310 66001.

L.R: Ποια η θέση σας απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους σας?
Απάντηση: Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη επιστήσει την προσοχή στους γιατρούς να συμπεριφέρονται στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας.
Σε έγγραφη καταγγελία και πειθαρχική ποινή από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, οι παραβάτες θα κληθούν σε απολογία και περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα.

L.R: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία τους?
Απάντηση: Οι ασφαλισμένοι οφείλουν να ρωτούν τον γιατρό και να γνωρίζουν, εάν συμπεριλαμβάνονται στους 50 πρώτους ασφαλισμένους που θα εξετασθούν ΔΩΡΕΑΝ την εβδομάδα. Δεν πληρώνουν για τις εξετάσεις που θα γίνουν από τον ίδιο τον γιατρό,παρά μόνο την συμμετοχή τους, το 15% και με απόδειξη.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου