Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Διαβεβαιώσεις για συνέχιση «Βοήθειας στο Σπίτι»

Τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» επανέλαβαν διαδοχικά οι υπουργός Εργασία Γιώργος Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.
Ο Μ. Μπόλαρης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέφερε πως πρόκειται για ένα πετυχημένο πρόγραμμα που παρέχει δωρεάν κοινωνική πρόνοια και απρόσκοπτη φροντίδα σε άτομα της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ.
Η συνέχεια της λειτουργίας του προγράμματος που χρηματοδοτούνταν μέχρι τώρα από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις με την Ε.Ε. θα διασφαλιστεί από συνέργειες των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για το θέμα αυτό, τόνισε, θα υπάρξει αναλυτική αναφορά από τον υπουργό Γ. Κουτρουμάνη.

Ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή ξεκαθάρισε ότι όλα τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι διασφαλισμένα και για τα επόμενα χρόνια με σταθερή χρηματοδότηση τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το υπουργείο Εργασίας μαζί με τη συνδρομή του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου