Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τα "νέα τσαντήρια" του Ξηριά Λαμίας!

Εδώ και λίγο καιρό , ξεφύτρωσε αυτή η "περίτεχνη" κατασκευή στον περιφερειακό της Λαμίας στη θέση Νταμάρια. Μια "πρόχειρη" κατασκευή πάνω σε τσιμέντο, με καρέκλες, τραπεζάκια , θέρμανση και "προσεχώς", φως , νερό και τηλέφωνο. Στην Ελλάδα του 2011 , δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να έχει ενταχθεί και στο ΕΣΠΑ μιας και πληροί όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις. Όπως δεν το θεωρώ απίθανο να γίνει έλεγχος για κάπνισμα στο εσωτερικό του, μιας και πρόκειται για κλειστό χώρο, αλλά ως εκεί. .
 Λίγα μέτρα πιο κάτω , οι τσιγγάνοι που διέμεναν μέσα στον Ξηριά , έφυγαν σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης , μιας και ο Δήμος και η συντεταγμένη πολιτεία δεν κατάφερε να βοηθήσει με δικές τους πρωτοβουλίες , αλλά άφησαν την επίλυση του προβλήματος στον "χρόνο" που τα γιατρεύει όλα.
Δυο παράλληλες ιστορίες , που έχουν τον ίδιο παρονομαστή , αν όχι την ενθάρρυνση , την αδιαφορία εκ μέρους των αρμοδίων αρχών.
Δυο παράλληλες ιστορίες που δείχνουν ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα κάθε είδους "τσαντήρια", της αδιαφορίας , της μιζέριας και της ανικανότητάς μας.
Μάλλον αυτό μας αξίζει τελικά…

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου